Familie verwelkomt een wild beest in hun huis. De gevolgen verrassen hen…

De stroperij is in vele delen van de wereld en droevige realiteit. Dieren worden gedood voor hun huid, tanden of hoorns. Stropen is illegaal, maar toch vindt het nog aan een alarmerend tempo plaats. De prijzen die stropers voor hun waren krijgen, zijn nog altijd erg hoog. De stropers trekken zich niet het minste aan van de levens van de dieren.

Neushoorns vallen vaak ten prooi aan stropers. De hoorn van de neushoorn wordt gebruikt in de Chinese geneeskundige en brengt veel geld op. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit middeltje zou helpen.

De vijf soorten neushoorns zijn vandaag met uitsterven bedreigd en dat is voornamelijk aan de stroperij te wijten. De babyneushoorn die we hier zien, is Sudan. De moeder van Sudan werd in Kenia door stropers gedood. Sudan werd opgevangen en een thuis gegeven.

Wat Sudan zo bijzonder maakt, is dat hij de enige noordelijke witte neushoorn ter wereld is! Al de anderen zijn uitgestorven.

De neushoorn met het verband is Hope. Ze werd ook aangevallen en haar hoorns werden verwijderd. Maar gelukkig overleefde ze de aanval.

De redders vonden haar en gingen meteen aan het werk om haar wonden te verzorgen.

En ze herstelde helemaal!

DEEL dit bericht om deze laakbare praktijken onder de aandacht te brengen!

Bron en afbeeldingen: www.relayhero.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.