Familie laat dove hond, die door duizenden bijen gestoken werd, gewoon achter omdat “ze het niet meer aankonden.”

Honden zijn de trouwste vrienden van de mens en begeleiden hun eigenaars hun hele leven lang. Omgekeerd ziet die trouw er vaak heel anders uit, zoals het verhaal van Stinger ons op droevige wijze aantoont: als de 10 maanden oude pitbull op een dag naar de dierenarts wordt gebracht, is hij er erg aan toe.

Het lijf van Stinger zit helemaal onder de bijensteken. Blijkbaar was hij op een bijennest gestoten met alle gevolgen van dien. Toen hij ook nog eens allergisch op de steken reageerde, bracht zijn eigenaar hem naar de dierenarts en liet hem daar achter.

De dierenarts probeerde de eigenaar nog te contacteren, maar tevergeefs. Gelukkig werd het arme dier opgemerkt door LuvnPupz, een dierenorganisatie uit Michigan, en namen hem onder hun hoede. Maar tijdens de behandeling van het zwaar gehavende dier stoten de verzorgers op hun grenzen: alsof de ontstoken wonden nog niet erg genoeg waren, werd er ook nog eens schurft vastgesteld. Carri Shipaila, oprichtster van de organisatie, vreest voor het leven van Stinger.

Maar hoewel Stinger doodziek en erg zwak was, slaagde hij erin om de personeelsleden van de organisatie te verbazen: “Ook al leed hij vreselijk veel pijn, wilde hij niets liever dan zijn hoofd in mijn schoot leggen en me kussen”, vertelde Carri. De onvermoeibare en liefdevolle toewijding die Stinger bij de organisatie ervaart, zorgde voor een echt wonder: langzaam, maar zeker komt Stinger weer te been en zijn huid begint te genezen. Via een oproep tot donaties op de website van de organisatie kon zijn behandeling helemaal betaald worden.

De wonderbaarlijke genezing van Stinger kon gevolgd worden op de Facebookpagina van LuvnPupz. Onder de zwaar verminkte huid van de hond kwam een prachtig en beeldschoon dier tevoorschijn.

Zo duurt het vervolgens niet lang of Stinger zou ook een liefdevolle pleegfamilie vinden – een gezin dat weet wat ze aan hem hebben en hem de liefde schenkt die hij zo verdient. En belangrijker: hem ook nooit zullen opgeven.

Het verhaal van Stinger kent een goed einde omdat zijn redders hem nooit opgaven en hem gaven wat hij het meeste nodig had om te genezen: liefde!

DEEL deze wonderbaarlijke genezing met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: Daily Mail UK, Facebook/Luvn pupz, Rumble.com en The Animal Rescue Site

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.