Ezels worden gedood, zodat mensen hun huiden kunnen gebruiken voor een wegwerpproduct

Heb jij al eens gehoord over ezelhuiden? Ik niet. In vele landen worden ezels als werkkracht gebruikt en zelfs als huisdier gehouden. Ezels zijn trouw en intelligent. Er is een schokkende groei in de handel in “ejiao” of “ezelhuidenlijm.”

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

De vraag naar deze lijm is op een verontrustende wijze toegenomen en elk jaar kost dit het leven aan miljoenen ezels. Het product wordt gemaakt van een gelatine van ezelhuiden. Opgepast: expliciete en schokkende beelden.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

The Donkey Sanctuary uit het VK schat dat er wereldwijd elk jaar 1,8 miljoen ezelhuiden worden verhandeld. Maar dat cijfer zou ook kunnen oplopen tot 10 miljoen! De industrie is namelijk moeilijk in kaart te brengen.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

Ejiao heeft eeuwenoude roots. Het is een medicijn dat door keizers gebruikt werd. De traditionele Chinese geneeskunde beweert dat het de veroudering tegengaat, ziektes voorkomt en het libido verhoogt.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

De Westerse geneeskunde erkent deze gezondheidsvoordelen niet. Ezels worden duurder omwille van hun huid. Ze worden zelfs gestolen en vervolgens geslacht.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

De grootste export vindt plaats vanuit Afrika, maar ook in landen in Azië en Zuid-Amerika worden ze uitgevoerd.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

De ezels worden verzameld op ezelmarkten, waar ze geen eten, onderdak of water hebben.

Afbeelding: The Donkey Sanctuary

De Donkey Sanctuary zet zich elke dag in om een einde te maken aan deze praktijken. Al te veel families zijn afhankelijk van ezels en deze dieren verdienen een betere behandeling.

Laat je stem horen in de strijd tegen de handel in ezelhuiden door dit bericht te DELEN met iedereen die je kent!

Bron: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.