Experts smeken iedereen om hun tuin op kleine eitjes te checken voordat er gesnoeid gaat worden

Telkens als ik in de natuur ben, ben ik overweldigd door hoeveel spectaculair moois er op onze planeet te vinden is. Als je in de stad woont dan waardeer je elke bloem en sprietje gras zelfs nog meer. Helaas zijn er heel wat mensen die deze natuurpracht niet ten volle waarderen. Er zijn nog veel te veel mensen die een zeldzame boom nog liever omhakken voor een beetje hout in plaats van hem te laten leven. Gelukkig zijn de mensen die van de natuur houden nog altijd in de meerderheid, zoals bijvoorbeeld de goede zielen van de US Fish and Wildlife Service.

Deze dienst wendde zich onlangs tot Facebook om een belangrijke waarschuwing over kolibries de wereld in te sturen.

De boodschap was vergezeld van een prachtige foto van een kolibrienestje in het wild. Het is bijna een sprookjesachtig beeld, met die piepkleine en vederlichte eitjes.

Ze schreven: “Kolibrie-eitjes zijn piepklein, ongeveer de grootte van een erwt! Voor je in de lente een boom omhakt, controleer alsjeblieft altijd goed de takken en bladeren.”

Dit is een belangrijke waarschuwing voor alle natuurliefhebbers en huiseigenaren. Kolibries komen voor in heel Amerika. Deze schattige creaturen worden gevonden van Chili tot helemaal in Alaska. Ze bouwen hun huisjes waar dan ook de omstandigheden goed zijn. Ze houden vooral van tuinen.

Als je felle, nectarrijke bloemen in je tuin hebt, is de kans groot dat deze vogeltjes hun intrek in je tuin zullen nemen. En van zodra je jouw tuin hebben uitgekozen, is de kans ook groot dat ze een gezinnetje gaan stichten.

De vrouwelijke kolibries bouwen hun kleine nestjes met spinnenwebben, mos en blaadjes. Ze decoreren hun nestjes met stukjes korstmos om hun baby’s beter te camoufleren en te beschermen tegen roofdieren.

Kolibries komen weliswaar niet bij ons voor, maar het is wel een belangrijke herinnering om in de lente zorg te dragen voor vogelnestjes.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: LittleThings en Wikimedia Commons

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.