Experts begrijpen eindelijk wat de reden van de gelijktijdige dood van 300 rendieren was

Het is geweten dat de kans om door de bliksem getroffen te worden al even klein is dan de lotto winnen. Maar de kans om toch getroffen te worden, een op een miljoen, is nog altijd best beangstigend en mensen zullen alles doen om te schuilen voor een zware storm. Ze barricaderen zichzelf in hun huizen en nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Maar hoe zit dat met wilde dieren?

rendieren

In wat wellicht de dodelijkste blikseminslag in de geschiedenis was, werden onlangs 323 rendieren gedood. Het voorval vond plaats in de buurt van Hardangervidda in Noorwegen. 70 van de 323 rendieren waren kalfjes.

Het beeld van de levenloze rendieren is in elk geval wel schokkend. Hardangervidda is een nationaal park, waar ongeveer 10.000 wilde rendieren leven. Vermoed wordt dat de rendieren beschutting en bescherming bij elkaar zochten omdat ze bang waren van de luide, agressieve storm.

Het feit dat ze zo dicht bij elkaar stonden, is wellicht de reden waarom zoveel rendieren in een klap door een bliksem getroffen konden worden.

Een gelijkaardig incident deed zich voor in 2005 in Australië, waar 68 koeien door de bliksem werden getroffen. Het dodelijkste incident met mensen vond plaats in 1971 toen een Peruviaans vliegtuig door de bliksem getroffen werd. Het vliegtuig stortte neer en eiste 91 mensenlevens.

DEEL dit opmerkelijke bericht op Facebook!


Bron: AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.