Ernstig verwaarloosde en uitgehongerde hond jankt om hulp. Dan zien redders haar ‘kennel’

Angel was een Akita – een zuivere Akita die in Irvington in New Jersey woonde. Ze woonde in de achtertuin van een woning – en ze leed. Angel was stervende toen ze eindelijk gered werd uit het hok waarin ze moest leven.

Het bevrijdende telefoontje kwam binnen bij de Associated Humane Popcorn Park Shelter en er ging meteen een agent ter plaatse. Angel was uitgemergeld en lag op een hoop bladeren om warm te blijven. Het hok waar ze in leefde, was vuil en lag vol uitwerpselen.

Daarop werd Angel naar de dierenkliniek overgebracht. Na enkele uren overleed Angel. De laatste uren van haar leven had ze het tenminste nog een beetje warm gehad en ze was omringd door mensen die wel om haar gaven en haar een beetje liefde toonden. De vrouw die de noodoproep deed, zei dat ze al verschillende keren om hulp had gebeld.

De plaatselijke dierenbescherming had echter niet gereageerd. Angel overleed niet alleen – maar ze had ook vreselijk geleden. Helaas komen dergelijke situaties wel vaker voor. Vele huisdieren sterven van de koude en de honger. Zelfs de dierenbescherming is niet altijd even goed.

Als je een dier in nood ziet, bel de politie of de dierenbescherming – of wend je desnoods tot de sociale media. Er zijn gelukkig nog genoeg mensen die wel voor dieren in de bres springen. DEEL dit bericht met iedereen die je kent!


Bron: Relay Hero

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.