Ellen nodigt een geredde pitbull uit voor haar show. Dankzij zijn capriolen wint hij moeiteloos de harten van de kijkers

Pitbulls hebben in de loop der jaren een slechte reputatie gekregen omwille van de illegale hondenkampen. Hoewel dit hondenras vaak met agressie geassocieerd wordt, blijkt dit een GROTE mythe!

Een vrouw die tegen deze vooroordelen strijdt, is Tia Torres. Ze leidt een opvangcentrum voor pitbulls genaamd Villalobos Rescue Center – maar het is gecompliceerder dan dat. Torres legt uit dat het haar doel is om een nieuwe thuis te vinden voor deze honden en de dieren helpt met mensen te socialiseren, maar tegelijk helpen de honden ook om veroordeelde criminelen terug in de maatschappij te laten integreren.

show1

“Uiteindelijk leren ze van elkaar”, zegt Torres bij Ellen in de show. “De honden oordelen of veroordelen niet – de honden geven er niet om of je een slecht verleden hebt of tattoos. Ze houden gewoon terug van je.”

show2

In het Villalobos Rescue Center verblijven ongeveer 250 pitbulls en dankzij de show zijn meer en meer mensen zich bewust van de problematiek van dakloze honden. Volgens Torres is er nu een overweldigende vraag om pitbulls te mogen adopteren.

“Het gaat allemaal om verantwoordelijkheid”, zegt Torres. Dat is namelijk het grootste probleem of de voornaamste oorzaak waarom dieren alleen op straat belanden: de eigenaars kunnen de zorg gewoon niet aan of zijn er niet klaar voor.

Hopelijk vinden nog meer honden dankzij de hulp van geweldige mensen als Tia Torres een nieuwe liefdevolle thuis! Hoedje af Tia!

DEEL dit bericht met je vrienden en familie!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.