Eigenaresse raakt in paniek, als ze beseft waardoor haar kat ziek werd. Hij mag van geluk spreken dat hij nog leeft

Phoebe Mills heeft een kat genaamd Spud die tijdens de feestdagen enkele dagen bij zijn “oma” zou verblijven. Toen Spud terug thuis was, merkte Mills dat haar kleine kereltje zich niet lekker voelde.

Ze bracht hem naar de dierenarts die zei dat hij wellicht gewoon antibiotica nodig had. Maar toen hij in de kattenbak zat en er een stukje draad uit de kat kwam, wist Mills dat het veel erger was.

“Hij leek helemaal niet oké en op een dag zag ik plotseling een draadje uit hem komen. Hij at altijd van de bloemen, maar dat had hem nog nooit problemen opgeleverd. Ik dacht dat het wel zijn weg naar buiten zou vinden”, zei Mills.

Omdat het er enkele dagen later nog steeds uitstak, bracht ze Spud opnieuw naar de dierenarts. Ze beseften dat dit stukje draad helemaal door zijn lichaam ging en rond zijn tong verstrikt zat, en op een of andere manier was het ook rond zijn darmen verstrikt komen te zitten.

Een van de dierenartsen zei: “Spud heeft erg veel geluk gehad. Als er aan het draadje getrokken was geweest, was de kans groot dat zijn darmen heel wat schade zouden opgelopen hebben, met een groot risico op een maag- of darmperforatie.”

Mills was erg overstuur toen ze de diagnose hoorde: “Ik begon echt te panikeren. Ik dacht niet dat het zo ernstig was en ik was erg bezorgd dat hij zo’n zware ingreep moest ondergaan. Hij kreeg drie sneden in zijn dunne darm, en moest nog een nachtje bij de dierenarts blijven.”

De draad was 144 cm lang en na de operatie was Spud algauw weer helemaal de oude. Beangstigend om te denken wat er gebeurd moest zijn moest iemand op de draad gestapt hebben.

Mills waarschuwt anderen nu om je huisdieren altijd goed in de gaten te houden. DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Shared

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.