Eigenaar weigert “gemene” hond gedurende 10 jaar lang los te maken – Tot een buur beslist om hem los te breken.

Jared Piper komt onderweg naar zijn werk elke dag voorbij een tuin waarin een hond zit. Na een tijdje valt het hem op dat er nooit iemand voor de hond zorgt of met haar speelt. Integendeel: de viervoeter zit altijd buiten in de brandende zon – dag en nacht. Ze is erg angstig en blaft naar iedereen die in de buurt komt.

jared

Haar vacht zit helemaal onder de gezwellen, ze werd nooit gewassen en de vliegjes vreten aan het vlees van haar wonden in de oren. Jared kan dit niet langer aanzien en dus bezoekt hij de hond elke dag. Hij voedert haar lekkers en streelt haar door het hek over de neus. Maar op een dag komt het baasje van de verwaarloosde hond naar buiten.

Dan weet Jared: Hij moet de hond redden, want hij kan het echt niet langer aanzien hoe de hond haar leven vastgeketend moet doorbrengen. Als hij dat aan de eigenares zegt, lacht ze alleen maar eens. De hond ligt al zeker 10 tot 15 jaar buiten vastgeketend, zegt ze. Maar ze voelt zich op geen enkele manier schuldig, laat staan dat ze medelijden heeft met de hond. Integendeel: Ze maakt zich zelfs vrolijk over het leed van haar hond.

Maar Jared kan haar overhalen om hem de hond te geven. “Hij is gevaarlijk en ze bijt” zegt de vrouw, maar Jared geeft niet af. En zo schenkt Jared haar de vrijheid en noemt haar “Rusty Diamond” (roestige diamant). Voor Rusty is dit de eerste wandeling in jaren – en ze geniet er zichtbaar van.

DEEL deze geweldige redding met je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.