Eigenaar, die hond langs de kant van de weg achterliet om daar te sterven, ontving zojuist erg slecht nieuws

In mei werd Henry, een golden retriever, gedumpt door een harteloze eigenaar. Omdat deze persoon niet voor de hond wilde zorgen, beweerde ze dat ze hem op het strand had gevonden en bracht hem zo binnen in het ziekenhuis. Maar het lot werkte in het voordeel van de hond. Deze harteloze eigenaar genaamd Sherri Haughton werd aangeklaagd wegens levensbedreigende dierenverwaarlozing, dierenverlating en het dwarsbomen van een onderzoek van de dierenbescherming. Daarvoor riskeert ze een gevangenisstraf van twee jaar.

Haughton beweerde in het opvangcentrum dat Henry een straathond was. Hij had een grote tumor aan zijn zijde die wel 21 kg woog. Het verhinderde hem om normaal te lopen. Henri werd overgebracht naar de dierenkliniek van Newport Beach en onderging een operatie waarbij de reusachtige tumor verwijderd werd. De operatie werd betaald met donaties vanuit de gemeenschap.

Voor de duur van zijn revalidatie werd Henry in een pleeggezin ondergebracht. Onlangs verscheen hij zelfs op een persvoorstelling waar werd aangekondigd dat Haughton vervolgd zou worden. De overheid in de VS hamerde erop dat er wel degelijk hulp bestaat voor mensen die niet voor hun huisdieren kunnen betalen. Ze krijgen begeleiding dus er bestaat geen enkele reden om huisdieren te verwaarlozen.

Bekijk de onderstaande video om te ontdekken hoe Henry er vandaag uitziet en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.