Een uur lang probeerde de dierenarts de kater van het dodelijke plakband te verlossen. Maar wat ze eronder aantrof was nog erger

Toen de kleine kater Ronnie in de dierenkliniek werd binnengebracht, bood hij een droevige aanblik: hij was in een zwarte ducttape gewikkeld die hem dreigde te doden. Uiteraard onmogelijk dat de kleine kater uit Traverse City in de Amerikaanse staat Michigan dit zelf gedaan zou hebben. We hebben hier veeleer te maken met een droevig geval van dierenmishandeling. Personeelsleden van het stadshuis troffen Ronnie aan in hun achtertuin en probeerden tevergeefs om de tape, die rond zijn lijfje en pootjes gewikkeld zat, te verwijderen. Om het nog wreder te maken had men de voorste pootjes van Ronnie samengebonden zodat hij niet meer kon lopen.

Deb Zerafa, stadsambtenaar bevoegd voor dierenzaken, bracht de kater onmiddellijk naar de dierenkliniek. Ze vreesde dat de kater nog in haar auto zou overlijden. De dierenarts Jane Alexander was geschokt toen ze zag wat er onder de plakband zat: 20 procent van zijn huid was gewoon gelost en zat helemaal onder de kwaadaardige infecties. Ronnie bloedde uit ontelbare wonden. Ronnie vocht om zijn leven en op de koop toe zat er aan zijn oor ook nog een reusachtige tumor. Het duurde een uur om de plakband van zijn lijfje en pootjes te verwijderen.

Blijkbaar had Ronnie lang op straat geleefd want zijn vacht zat vol vlooien. Raar maar waar: ondanks het leed dat hem werd aangedaan, spinde Ronnie de hele tijd. Ronnie werd met antibiotica en pijnstillers behandeld: van de vlooien en de plakband is nu niets meer terug te zien. Maar toch hangt het leven van Ronnie nog aan een zijden draadje, want de infectie is nog niet geweken. De dierenarts denkt dat Ronnie minstens drie dagen met de plakband op straat geleefd moet hebben. Alvorens hem te opereren moet hij eerst terug een beetje op krachten komen.

Ondertussen zamelt men ook geld in voor Ronnie: van zodra hij helemaal genezen is van deze dierenmishandeling zal zijn tumor geopereerd worden. Maar deze operatie is erg duur en daarom doet men een beroep op de gulheid van het grote publiek. De dierenarts heeft echter goede hoop dat Ronnie helemaal zal genezen.

DEEL deze redding met je vrienden!


Bron: People.com en Facebook / Gabriella Pagán

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.