Een roedel straathonden springt in de metro. Wat ze dan doen is onvoorstelbaar

De mega metropool Moskou telt meer dan 11 miljoen inwoners. In luttele minuten vervoert de metro duizenden personen van punt A naar punt B. In deze chaos is men al snel helemaal verloren. Dat geldt echter niet voor deze dierlijke stadsbewoners: want in Moskou wonen wellicht de intelligentste straathonden ter wereld. Om te overleven hebben ze indrukwekkende vaardigheden ontwikkeld. Dit zijn de bevindingen van een Russische gedragswetenschapper genaamd Dr. Andrej Pojarkow.

Elke ochtend, zo stipt dat men zijn uurwerk erop kan gelijk zetten, glippen deze straathonden door de deuren van de metro en begeven zich in de stad. Deze verweesde dieren leven eigenlijk in de buitenwijken van Moskou. Maar hun drang en zoektocht naar voedsel drijft hen elke dag naar het centrum van de stad. Daar hopen ze op een grote buit: etensresten en afval.

metro1

De pendelende viervoeters hebben een absoluut merkwaardig gedrag ontwikkeld. Ze stappen de honden alleen in de eerste en laatste wagon op. Want daar zijn de geluiden van de metro het best te verdragen voor honden die een erg gevoelig gehoor hebben. Maar hoe weten ze dan waar ze moeten uitstappen? Ze hebben geleerd aan de hand van de tijd die ze in de metro doorbrengen waar ze moeten uitstappen. Ze werken overigens goed samen in groep en stappen netjes allemaal tegelijk uit.

metro2

Maar net zoals mensen durven ze wel eens in slaap te vallen op de metro en missen ze daardoor hun halte. Dan springen de intelligente honden een beetje in paniek in het rond, maar nemen ze vervolgens de metro in de tegengestelde richting terug. Pas nadat het vertreksignaal luidt, springen ze uit de wagon.

metro3

’s Avonds nemen de honden ook gewoon de trein terug naar huis. Net zoals mensen keren ze na een drukke werkdag terug naar huis. Dr. Pojarkow voegt er nog aan toe: “Honden zijn echt goede psychologen. Ze kijken recht in onze ziel!”

In deze woorden schuilt heel wat waarheid. DEEL het opmerkelijke gedrag van deze straathonden met elke hondenliefhebber die je kent!


Bron: Imgur

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.