Een ongemarkeerde houten kist staat 7 dagen lang op de luchthaven. Dan besluit iemand hem open te maken

Niemand wist wat er in deze ongemarkeerde houten doos op de luchthaven van Beiroet in Libanon zat. Het was een kleine doos met wat gaatjes in, zonder informatie over de afzender of de bestemmeling. Toen de doos zeven dagen later eindelijk geopend werd, bleef iedereen in shock achter.

Helemaal onder hun eigen uitwerpselen en geïnfecteerd met ontelbare larven lagen drie 4 maanden oude Siberische tijgerwelpjes, een bedreigde diersoort.

Ze waren onderweg van een dierentuin in Oekraïne naar een dierentuin in Syrië, toen een vertraging ertoe geleid had dat ze in Beiroet kwamen vast te zitten. Niets op de doos wees erop dat het om levende dieren ging.

De welpjes waren er slecht aan toe, nauwelijks in staat om te staan omdat ze al een week niet gegeten of gedronken hadden, en ze zaten onder de larven.

De dierenwelzijnsorganisatie Animals Libanon kon de diertjes uiteindelijk meenemen voor verzorging.

De moeder van de welpjes was nog van negen andere welpjes bevallen, die allen aan onbekende kopers verkocht werden. Deze waren de drie van haar dozijn welpjes en werden blijkbaar ook alleen maar om de winst verkocht.

Er wordt nu gezorgd voor de welpjes, ze kregen vaccinaties en de gepaste gezondheidscontroles, alsook enkele speeltjes om mee te spelen.

Animals Libanon vroeg aan de overheid om de dieren officieel in beslag te nemen, zodat er verder voor hen gezorgd kan worden.

Het is voorlopig nog niet zeker of dit verzoek wordt ingewilligd. Zo niet riskeren ze terug naar Oekraïne of naar hun eindbestemming verzonden te worden.


Het enige wat we nu kunnen doen is dit bericht DELEN om deze schandalige praktijken onder de aandacht te brengen!


Bron: Relay Hero ; Afbeeldingen: Facebook

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.