Een meisje kruipt in een gat tussen twee gebouwen. Als de mensen zien wat ze eruit haalt, zetten ze hun camera’s aan

De inwoners van de Russische stad Khabarovsk noemden hem al jaren de “gevangene van Azbakan” of de “gevangene van het kasteel”. Het verhaal achter deze op het eerste zicht grappige bijnaam is echter erg droevig. Blijkbaar had iedereen maar aanvaard dat er een hond in een gat tussen twee gebouwen leefde. Het verhaal begon drie jaar geleden.

rus1

Iemand gooide een kleine puppy in een opening tussen een huis en een winkel. Sindsdien is de hond te bang om naar buiten te komen. Voorbijgangers en bewoners hoorden hem steeds weer jammeren en janken. Om te drinken had hij alleen regenwater en soms zette een voorbijganger voedsel bij de opening zodat hij niet zou verhongeren. Daar zou hij gedurende drie jaar lang blijven zitten.

Dierenactivisten probeerden het dier te bevrijden, maar de plaatselijke politie strooide steeds roet in het eten.

Op zeker ogenblik hebben de dierenactivisten er genoeg van en ze gaan aan het werk. Met gereedschappen vergroten ze het gat in de cement. Ze werken onvermoeibaar tot een kleine vrouw door het gat kan.

Eindelijk kan het dier bevrijd worden! De hond is erg getraumatiseerd en doodsbang. Als bij wonder blijkt hij wel in relatief goede gezondheid. Ze noemen hem Volya wat vrijheid betekent in het Russisch.

rus2

De redster plaatst vervolgens foto’s van haar gescheurde kleren op het internet als stille getuige van haar reddingsoperatie.

rus3

Het verhaal van Volya brengt op de media een schokgolf van verontwaardiging te weer. De dierenrechtenactivisten vonden ondertussen een liefdevolle thuis voor deze arme hond. Hopelijk lijdt hij nog een lang en gelukkig leven zoals alle honden dat verdienen!

DEEL deze emotionele redding met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.