Een kind groeit met 2 gorilla’s op. 12 jaar later worden ze herenigd. Ik ben sprakeloos!

15 jaar lang werkt natuurbeschermer Damian Aspinall al met gorilla’s. Hij begeleidt en verzorgt apen om ze later terug in de natuur te zetten. In 2003 liet Damian Djalta en Bimms – twee westelijke laaglandgorilla’s die hij vanaf dat ze baby’s waren opvoedde – opnieuw in de jungle van West Afrika los. In de loop der jaren bezocht Damian het koppel gorilla’s af en toe, maar zijn dochter Tansy had ze al 12 jaar niet gezien. In 2014 nam Damian zijn dochter mee naar de wildernis om Djalta en Bimms te zoeken. Hij was niet zeker of ze Tansy nog wel zouden herkennen, want ze werd als jong meisje in het bijzijn van de gorilla’s opgevoed.

gorilla

“Ik twijfelde of het wel veilig was voor Tansy om aan land te gaan om Djalta en Bimms te begroeten” zegt Damian in de volgende video. Gorilla’s zijn tenslotte de grootste primaten en zijn gekend voor hun onmetelijke kracht en geneigd om aan te vallen wanneer ze zich bedreigd voelen. Maar nadat hij enkele rustige ogenblikken met het paar had doorgebracht, voelde hij dat het goed was voor Tansy om met hen te herenigen. Hij leidt haar naar het dicht begroeide woud dat voor Djalta en Bimms hun thuis is. Tansy komt voorzichtig dichterbij, eerst een beetje aarzelend – maar in enkele minuten gebeurt er iets ongelooflijk vorm te krijgen.

Het is zo een van de video’s die je voor altijd bij blijft. Het is een krachtige herinnering van de pracht die er in het dierenrijk leeft. Like deze video en DEEL dit bericht met al je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.