Een kapster kamt het haar van een tiener, maar wat ze vond? Vreselijk!!

Het is iets waar ouders zich ondertussen bewust van zouden moeten zijn: “superluizen” hebben al 25 Amerikaanse staten overgenomen en experts zeggen dat ze immuniteit hebben opgebouwd tegen de normale vormen van behandeling. Hoe beangstigend is dit niet?

luizen

In ruim de helft van Amerika zijn er ondertussen gevallen bekend van deze superluizen – en het feit dat ze niet met de gewone middeltjes uitgeroeid kunnen worden, jaagt ouders de daver op het lijf. De behandeling die vroeger in 2013 voor 100 % werkte, werkt nu nog slechts in een kwart van de gevallen. Kappers vinden ze nu zelfs al in het haar van oudere klanten! Volgens Everyday Health “kunnen luizen van persoon tot persoon overgedragen worden als mensen persoonlijke spullen delen, zoals kammen, handdoeken, kledij, hoeden en haardrogers. Luizen worden niet verspreid door honden, katten of andere huisdieren. Omdat luizen niet kunnen springen of vliegen, ze kruipen van de ene persoon naar de andere, waarbij ze hun klauwen vastklampen in je haar.”

Pikken en kammen is een tijdrovende bezigheid en het is niet meteen de meest ideale manier om je schedel volledig van deze luizen te bevrijden. Omwille van deze plaag wenden ouders zich nu naar luizenklinieken en/of kopen zware medicatie aan genaamd Airallé, goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid en wat verkocht wordt aan een prijs van $ 170 en wellicht wordt terugbetaald door de medische verzekering. Dokters zeggen echter dat preventie de beste verdediging is. Als je kinderen hebt, praat dan met hen over de gevaren om spullen zoals kammen, kussens en hoeden te delen. Zorg er ook voor dat je zelf geïnformeerd bent over de gevolgen en de symptomen van luizen, zoals aanhoudende jeuk en een geïrriteerde hoofdhuid. Je kunt luizen detecteren door achteraan in de nek met een fijn kammetje haar opzij te kammen.

DEEL deze belangrijke informatie met je vrienden op Facebook. Denk eraan, vroegtijdig opsporen en preventie zijn de sleutel!Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.