Een buurman ziet deze hondenfoto en ontdekt iets alarmerends. Meteen schakelt hij de politie in!

De jonge muzikant Dan Tillery uit de stad Watership in de Amerikaanse staat Michigan is dolblij als hij op een dag de hond Diggy uit het asiel mee naar huis kan nemen. Trots post hij een foto van hem en zijn nieuwe beste vriend op Facebook. Hij weet niet dat dit het begin van een ware nachtmerrie zou zijn.

Kort daarop stond de politie immers aan zijn deur. Want een andere Facebookgebruiker had de foto ook gezien en Dan aangegeven. De reden: het houden van pitbulls is in Michigan verboden. Omdat Diggy inderdaad een pitbull lijkt te zijn, moet de “gevaarlijke” hond weg.

De politie is meedogenloos en neemt Diggy mee. Dan is aan de grond gericht. Maar dan begint hij de zaak te onderzoeken en ontdekt hij een belangrijk “detail”: Diggy is helemaal geen pitbull, maar een Amerikaanse buldog. Stralend van vreugde gaat hij naar de politie om dit nieuws te melden. Maar daar wacht hem een tweede teleurstelling: de politie geeft hem gelijk, maar in de staat Michigan bestaat een wet dat de politie zelf mag bepalen wanneer een hond al of niet een pitbull is.

Dan begint een lange bureaucratische weg van procedures en bezwaren. Ondertussen probeert Dan zich recht te houden aan de mooie herinneringen.

Op het einde volgt er toch goed nieuws: Dan krijgt Diggy eindelijk terug. Hij is sprakeloos van vreugde! Dat ook Diggy blij is zien we meteen aan de vreugdevolle taferelen wanneer de hond terug met zijn baasje herenigd wordt.

Gelukkig geschiedde toch nog gerechtigheid. Hopelijk maken de volgende jaren de korte afwezigheid helemaal goed!

DEEL dit bericht om deze twee nog veel geluk toe te wensen!


Bron: Facebook / Dan Tillery

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.