Doodsbang vanwege het vuurwerk sterft een hond, nadat hij op een hek wordt gespiesd, als hij probeert te vluchten voor het lawaai

Mensen houden ervan om bij feestelijke gelegenheden vuurwerk af te steken. Maar ze beseffen niet altijd dat dieren een veel beter ontwikkeld gehoor dan ons hebben. Vuurwerk brengt katten en honden aan het schrikken. In Zuid-Afrika postte de dierenbescherming van Barerton een foto van een hond. De hond werd opgeschrikt door vuurwerk en zette het op een lopen.

Hij werd gespiesd op het hek en overleed. De foto ging viraal en 1.000’en mensen lieten hun reactie achter. Volgens de verslagen zat de hond in een afgesloten ruimte, maar in zijn paniek slaagde hij er toch in om te ontsnappen. Zijn eigenaar, een politieagent, was niet thuis omdat hij moest werken. Jammer dat hij geen vriend of familielid kon vinden om ondertussen op zijn hond te passen.

Afbeelding: Pet Rescue Report

Als honden in paniek zijn zullen ze altijd een manier proberen te vinden om in veiligheid te geraken. Onlangs overleed in Australië ook al een hond omdat hij door vuurwerk in paniek raakte.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron: Pet Rescue Report

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.