Dokter verwacht dat een zwanger paard een normale veulen baart. Als hij DIT ziet is hij stomverbaasd!

In mei 2014 waren studenten van het College of Veterinary Medicine aan de Oregon State University getuige van een wonder – de geboorte van tweelingveulens, Mocha en Cappuccino. “Ik doe dit al 30 jaar en dit is nog maar de tweede keer dat ik een paar levende veulens zie” vertelt Dr. John Schlipf. Volgens Animalcenter.org is de kans dat tweelingveulens levend geboren worden 1 op 10.000 en 1 op 15.000 dat ze de eerste twee weken overleven.

paard

Mocha en Cappuccino konden niet door hun moeder gevoed worden en kregen dus niet de nodige voedingsstoffen. Daardoor moest de kliniek hen voorzien van plasma, antibiotica en heel wat TLC. De studenten werden 24 op 24 ingeschakeld om de veulentjes te verzorgen.

Na een week ontpopte Cappuccino zich tot een avontuurlijke en speelse veulen, terwijl Mocha behandeld moest worden voor een misvorming aan haar heup. De prognoses waren echter goed en hij probeerde zelfs al voorzichtig te lopen. “Hij zal altijd het kleinere paardje blijven” zegt Dr. Trina Westerman, “maar met de verbanden zou hij normale heupen moeten ontwikkelen.”

Ontmoet deze mirakelveulens hieronder en DEEL deze video met iedereen die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.