Dit klein meisje gaat bij een verlegen pitbull zitten. Kijk nu wat er gebeurt wanneer ze begint voor te lezen!

Asielhonden hebben al zoveel doorgemaakt, dus is het perfect begrijpelijk dat ze zich in het begin een beetje schuw en/of angstig gedragen. Helaas wordt dit soort honden vaak over het hoofd gezien door mensen die een hond willen adopteren, die eerder kiezen voor een meer comfortabele en vriendelijke puppy. Maar wat met deze honden zich een beetje wegsteken en bang zijn om contact te maken met mensen die hen mogelijk willen adopteren? De Humane Society van Missouri heeft een briljant programma ontwikkeld dat deze wonderlijke wezentjes omvormt in de schattigste hondjes.

adoptie

Het Asiel Vrienden Voorlees Programma van de Humane Society van Missouri traint kinderen, met de leeftijd van 6 tot 15 jaar, om de lichaamstaal van een asielhond te lezen. Als de hond in kwestie angstig, schuw of gestresseerd is, zet het kind zich neer en begint aan de hond voor te lezen. Als de hond interesse toont, krijgt de hond een beloning om zijn gedrag te stimuleren. Het asiel vertelt ons dat het programma op drie wijzen werkt – door schuwe hondjes uit hun schulp te lokken en zich meer vertrouwd te maken rond kinderen en gezinnen; door de stemmen van de kinderen te gebruiken om meer actieve honden te kalmeren; en door kinderen hun leesvaardigheden te laten oefenen voor een publiek zonder vooroordelen.

In de onderstaande video nemen we een kijkje achter de schermen van de eerste jaarlijkse Deck the Howls leessessie van het asiel. Deze geweldige kinderen lezen vakantieverhalen voor aan de honden en maakten handgemaakte adoptiekaartjes om het asiel mee te versieren.

Vind jij dat andere asielen dit leesprogramma ook zouden moeten overnemen? Laat het ons weten en DEEL dit geweldig idee met al je vrienden op Facebook!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.