Dit is wat er daadwerkelijk gebeurd voordat je dat ‘leuke’ olifanten ritje maakt. Hier moet een eind aan komen.

Het ziet er misschien vrij onschuldig uit, maar niets is minder waar. Het rijden op olifanten is een populaire trekpleister in veel landen. Een exotische en bijzondere gebeurtenis die veel families koesteren.

Misschien waar, zo dichtbij komen bij zulke bijzondere dieren is niets iets wat je snel zult vergeten.

Maar niet veel mensen zijn zich ervan bewust wat voor verschrikkelijke gebeurtenissen hieraan vooraf gaan.

Onderstaand zie je een normale foto van een toerist die een ritje maakt op een olifant. Het lijkt op het eerste gezicht misschien onschuldig, maar het eerste wat je hierbij moet weten is dat olifanten van nature het nooit zouden toelaten om mensen op zich te laten rijden als een attractie. Ze krijgen daarom ook een speciaal soort ‘training’, om de olifant het te laten ‘toelaten’.

olifanten1

Olifanten zijn gevaarlijke dieren, die gemakkelijk een mens zouden kunnen doden als ze wouden. Om wilde olifanten je te laten gehoorzamen, moeten ze gebroken worden. Weet jij hoe dat gebeurd?

Door ze te slaan, schoppen, vastketenen en mishandelen.

olifanten2

De olifanten worden vaak gevangen als ze nog jong zijn. Ze worden weggehaald van hun families en vastgezet in kooien. Ze worden geslagen, en moeten het vaak doen met maar een klein beetje, of soms geen eten. Volgens bronnen worden ze zelfs vaak gedwongen om wakker te blijven voor meerdere dagen.

Aan het eind gehoorzamen ze inderdaad. Het is het enige wat ze kunnen doen zonder pijn te lijden.

olifanten3

Veel toeristen geloven nog steeds dat het onschuldig is om een olifant te berijden, dat lijkt misschien zo omdat ze niet pijn worden gedaan tijdens de ritjes. Toeristen zijn daarom vaak onwetend, ze kunnen zich niet voorstellen hoeveel pijn deze dieren geleden hebben.

Het is echter nog steeds onduidelijk hoeveel olifanten er jaarlijks gevangen en mishandeld worden. Vergis je niet, het is illegaal om dit te doen, echter, het gebeurd nog steeds te vaak.

olifanten4

Maar 1 ding is zeker. Als alle toeristen zouden stoppen met het rijden op deze dieren, zou er niet langer een markt voor zijn. Uiteindelijk draait alles om geld. Zo lang als mensen hier geld aan verdienen, blijft het gebeuren.

olifanten5

Als iedereen dit leedvermaak zou boycotten, zal de wereld er een stuk beter uitzien voor deze prachtige dieren. Daarom vragen wij van Dagelijksfilmpje iedereen om dit bericht te DELEN!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.