Dierentuinmedewerkers gooien kattenkruid in de tijgerkooi. Hoe de gigantische kat reageert, laat me schaterlachen

In Tampa, Florida, krijgen leeuwen, tijgers, luipaarden en andere grote katten de kans om in relatieve vrijheid te leven in het opvangcentrum van Big Cat Rescue. Deze dieren werden gered van een vreselijk lot en krijgen hier een tweede kans. De medewerkers krijgen vaak de vraag of grote katten op dezelfde manier op kattenkruid reageren als huiskatten? Er bestond uiteraard maar een manier om dat te weten te komen – ze gaven hen een beetje kattenkruid.

tijger

Kijk hoe de katten reageren als er een grote zak kattenkruid voor hen wordt gezet. Hun uitdrukkingen zijn gewoon hilarisch. Voor je de video bekijkt, misschien toch even wat informatie over kattenkruid. Het is een kruid dat tot de muntfamilie behoort. Het bevat een geurende olie genaamd nepatalactoon. Het is dit ingrediënt dat katten helemaal gek maakt.

De resultaten wanneer je het aan een kat geeft, zijn overduidelijk, maar wat er neurologisch in hun hersenen gebeurt, is nog niet helemaal onderzocht.

Dus, houden roofkatten van kattenkruid? Ontdek het antwoord in de onderstaande video en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.