Dierenredder legt op camera vast hoe een ‘agressieve’ albino wasbeer hem ‘bedankt’ met haar poot

Toen deze albino wasbeer in het A New Hope opvangcentrum in Georgia toekwam, was ze er slecht aan toe. Ze werd lang in een veel te kleine kooi gehouden, waardoor haar vacht zo besmeurd was met afval en rotzooi dat ze brandwonden had van haar eigen urine. Haar pootjes zaten onder de zweren van de draden van haar kooi.

wasbeer1

Ze werd gered door het Georgia Department of Natural Resources (DNR). Maxine Baird van A New Hope was gewaarschuwd dat de wasbeer erg agressief was en dat men in geen geval te dichtbij mocht komen.

wasbeer2

De wasbeer was erg schuchter en bang, maar Baird zag niet meteen tekenen van agressie in haar. Ze ging bij het verblijf van de wasbeer zitten, gewoon om haar gedrag in de gaten te houden.

En dan gebeurde er iets ongelofelijk.

De wasbeer kwam dichterbij en nam haar hand in haar kleine pootjes.

wasbeer3

“We hadden gewoon meteen een goede band”, zegt Baird. “Ik had wat persoonlijke problemen en had een beetje een droevige dag. Toen ik bij haar ging zitten, kwam ze meteen naar me toe. Ze kwam aan me snuffelen en legde haar kleine handjes in mijn hand. Sindsdien is ze echt de liefste wasbeer die ik ooit gezien heb en ik heb ondertussen al meer dan 200 wasberen grootgebracht.”

wasbeer4

Misschien dat deze wasbeer, die al zoveel had meegemaakt, het verdriet van Baird kon voelen. Sindsdien doet de wasbeer het beter en beter, en past zich langzaam aan het leven in het opvangcentrum aan.

wasbeer5

En “agressief” is wellicht het laatste woord om haar te omschrijven. Baird besliste om haar te vernoemen naar de Egyptische godin gekend voor haar aardigheid en medeleven: Isis.

wasbeer6

Een dierenarts adviseerde om Isis binnen te houden totdat de zweren op haar pootjes helemaal genezen zouden zijn en ze paste zich vrijwel meteen aan het leven binnenshuis aan. Ze brengt al haar tijd met Baird door, slaapt op haar schoot, wordt rondgedragen en houdt van kusjes en knuffels.

Ze houdt ook ontzettend veel van klimmen – iets waar ze voordien nooit de kans toe had gekregen.

“Ik zag haar karakter 180 graden veranderen van zodra ze een beetje aandacht en liefde kreeg”, getuigt Baird.

wasbeer7

En Baird is niet de enige bij wie Isis open bloeit.

Ze had onlangs een speeldate met een andere geredde wasbeer genaamd Ghost. De twee maakten onder toezicht (je weet maar nooit) kennis met elkaar en het klikte meteen.

wasbeer8

En hoewel Baird blij is dat ze goed opschiet met andere wasberen, weet ze ook dat Isis helaas niet geschikt is om ooit weer in de natuur vrijgelaten te worden. Ze bracht gewoon teveel tijd van haar leven in gevangenschap door en heeft niet de vaardigheden om in het wild te overleven. Dus blijft ze gewoon in het opvangcentrum.

Baird benadrukt dat wasberen nooit als huisdieren mogen worden gehouden, maar dat vele van de wasberen die bij haar terechtkomen afgedankte huisdieren zijn.

“Wasberen kunnen ontzettend vernietigend zijn, en soms best agressief worden. Het zijn gewoon echt geen goede huisdieren”, vertelt Baird.

wasbeer9

DEEL dit verhaal over hoe een beetje aardigheid een groot verschil kan maken in deze wereld!


Bron: Facebook / A New Hope Sanctuary en LittleThings

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.