Dierenasiel heeft een nieuw programma, waarbij kinderen boeken aan honden voorlezen. Zie hoe de honden reageren

Iedereen houdt van een verhaaltje voor het slapengaan. En in dit hartverwarmende verhaal schijnen honden daar ook van te houden. Een geweldig initiatief van de Human Society van Missouri laat schoolkinderen toe om boeken voor te lezen voor honden die in het asiel verblijven. Zowel honden als kinderen plukken de vruchten van deze geniale samenwerking.

voorrlezen

Het Book Buddies Reading Program moedigt vrijwilligers, allen kinderen van vijf tot zestien, aan om boeken te lezen voor asielhonden. Hierdoor kweken de kinderen meer zelfvertrouwen, oefenen ze hun leesvaardigheden en de honden wennen ze geleidelijk aan bezoekers en menselijk contact.

“We zagen meer en meer geredde dieren die angstig, schuchter en gestresseerd waren in de omgeving van het asiel”, legt JoEllyn Klepacki van de organisatie uit. “Daarom hebben deze honden minder kans om geadopteerd te worden. Ze zitten achteraan in een hoekje en er is minder interactie met potentiële adoptiekandidaten.”

Klepacki gelooft dat het programma een groot verschil heeft gemaakt. “Deze honden verborgen zich voordien achteraan in een hoekje. Nu zie je dat er echt een band is – Je ziet echt hoe ze reageren op de kinderen.”

Zou dit project iets zijn voor asielen bij ons?

Laat van je horen en DEEL dit bericht met je vrienden!

    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.