Dierenartsen zeggen hem dat deze hond met dwerggroei niet ouder dan drie zou worden. Vier jaar later …

Vier jaar geleden dacht niemand dat ze het zou halen. Sassy woonde bij een dierenwelzijnsorganisatie op Long Island genaamd Forgotten Friends. De organisatie is bekend voor het opnemen van dieren met een beperking. Sassy werd geadopteerd door Ernie Altamirano, maar iedereen zei hem om zich niet te erg te hechten aan haar.

Experts zeiden hem dat Sassy wellicht maar drie jaar zou leven. Sassy de pitbull werd immers geboren met dwerggroei.

Haar dwerggroei, net zoals andere genetische afwijkingen, waren te wijten aan inteelt fokken. Sassy is maar half zo groot als een normale pitbull.

Haar voorste poten zijn gekruld. Haar tong is een beetje te groot voor haar mond, en ze heeft moeite om te ademen en zich voort te bewegen.

Ernie heeft een karretje voor Sassy, zodat ze even kan uitrusten wanneer ze een wandelingetje maken met haar.

We zijn blij dat we kunnen zeggen dat Sassy iedereen ongelijk bewees – ze vierde onlangs haar vierde verjaardag! Hoewel Sassy niet kan blaffen, kan ze wel met haar kaakjes klappen!

Voor Ernie is dat een van de schattigste eigenschappen van Sassy. We kunnen gerust zeggen dat Ernie het advies om zich niet te erg te hechten aan Sassy helemaal in de wind sloeg.

Hoewel Sassy heel wat gezondheidsproblemen heeft, is haar geest onverslaanbaar. Sassy is een actieve en gelukkige meid. Haar omvang is evenmin een probleem.

Ze is niet geïntimideerd door andere honden. Sassy heeft thuis nog twee zusjes rondlopen – Chiqui Gonzales en Dolly Parton – deze twee zijn eveneens gehandicapt.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!


Bron: Facebook / Sassy – The Small Wonder Dog

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.