Dierenartsen gebruiken een kettingzaag om de hoorn van een neushoorn in een Tsjechische dierentuin te verwijderen

Een dierentuin in Tsjechië verwijdert de hoorns van 21 zeldzame neushoorns om hen te beschermen naar aanleiding van de brutale moord in een Franse zoo waar stropers een witte neushoorn doodschoten en zijn hoorn afhakten. Om hen hetzelfde lot te besparen, besliste de Dvur Kralove Zoo om de hoorns van hun neushoornpopulatie preventie af te zagen. “De beslissing om hun hoorns af te zagen, was zeker niet gemakkelijk”, zei Premysl Rabas, de directeur van de dierentuin.

“Maar het risico dat neushoorns niet alleen in het wild, maar ook in dierentuinen lopen is te groot, en de veiligheid van de dieren is onze eerste bezorgdheid. Een neushoorn zonder hoorn is beter dan een dode neushoorn.”

De eerste neushoorn die onder de kettingzaag ging was Pamir, een witte mannelijke neushoorn, en ook de anderen zullen hun hoorns in de nabije toekomst verliezen. De dierentuin liet weten dat de dieren verdoofd worden maar dat de procedure op zich niet pijnlijk zou zijn. De hoorns zouden geleidelijk terug groeien.

De dierentuin in Dvur Kralove, op 150 km van Praag, houdt 17 zwarte neushoorns en vier witte neushoorns, de grootste kudde in Europa. De aanval in de Thoiry Zoo in Parijs van eerder deze maand was een waarschuwing voor andere dierentuinen dat stropers hun terrein nu ook verlegd hebben naar dierentuinen.

Op 7 maart liet de directie van de dierentuin in Thoiry weten dat onbekende indringers de veiligheid hadden omzeild en een mannelijke neushoorn hadden gedood voor zijn hoorns. Op 12 maart liet Pairi Daiza in België weten dat het hetzelfde voorbeeld zal volgen voor hun vier neushoorns.

Wat vind jij van deze beslissing? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.