Dierenarts ontdekt al snel de reden voor de conditie van het katje. Hij pakt een pincet en begint hard te trekken [video]

Als dierenarts moet je op zowat alles voorbereid zijn. Soms zijn het routineonderzoeken, maar soms moet je wilde dieren helpen bevallen. We hebben zopas een van de smerigste video’s van het internet ontdekt. We zien een dierenarts die twee gigantische larven uit de oren van een kleine kat verwijdert.

De dokter zegt dat de kat werd gevonden op een parking in Florence, Kentucky en dat de redder van het katje dacht dat het ziek of gewond was. De dierenarts schreef: “Een barmhartige Samaritaan bracht deze kat binnen die hij gevonden had op een parking in Kentucky. Hij dacht dat het katje ziek of gewond was. Maar ze had twee larven of beter gezegd twee horzellarven.”

Blijkbaar komt dit wel vaker voor bij dieren die vaak buiten zijn en dit kan leiden tot duizeligheid, hoesten en verlamming.

Horzels zijn een vervelende soort vliegen. Om zich voort te planten, leggen ze hun eitjes in het haar of de vacht van hun gastheer die zich vervolgens in de huid ingraven. Ze voeden zich met de gastheer en kunnen zich onder de huid bewegen. Zodra ze rijp zijn, verlaten ze het lichaam van de gastheer en begint de hele cyclus terug opnieuw. Deze dieren zijn niet alleen walgelijk maar veroorzaken ook infecties en zelfs verlammingen. Het gemiauw aan het einde toont hoe gelukkig de kat wel is dat ze eindelijk van deze vieze diertjes bevrijd werd.

DEEL deze waarschuwing met elke kattenliefhebber die je kent!

Bron en afbeelding: YouTube en AWM.com

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.