Deze vrouw redt een bijzondere “hond”, die zich op haar veranda verstopte. Maar als ze dit geheim ontdekt, is ze sprakeloos

De Amerikaanse Sharon Bertozzi gelooft haar ogen niet als ze op een ochtend in haar veranda loopt en uit haar ooghoeken een grijze, pluizige bundel achter een bloembak ziet wegkruipen.

Als ze het dier benadert, hoort ze een zacht gejammer en denkt ze dat het om een hond gaat. Omdat Sharon niet meteen een halsbandje ziet, en ze evenmin weet of de hond gevaarlijk is, belt ze het plaatselijke asiel. Als de dierenbeschermers een kwartier later aankomen, was het dier nog verder weg onder de veranda gekropen. Ze proberen de hond voorzichtig te benaderen. Pas als ze de “hond” duidelijk konden zien, wisten ze wat ze werkelijk voor zich hadden.

Want het dier dat Sharon voor een hond hield, is eigenlijk een coyote. Uitgehongerd en doodsbang was ze onder de veranda gekropen. Hoe lang ze daar al zat voor ze ontdekt werd, kon niemand zeggen.

Sharon herinnert zich deze vondst nog levendig: “Eerst dacht ik dat het een uitgemergelde hond was die mijn tuin had uitgekozen om er te sterven”.

De coyote was echter zwaargewond en gedesoriënteerd door de honger. Normalerwijze mijden coyotes mensen. Dit wijst erop dat ze erg ziek was. Het dier was te zwak om weg te lopen. De dierenverzorgers nemen haar mee, wassen haar en dopen haar Princess.

Het dier wordt enkele weken in het asiel gehouden om haar weer gezond te krijgen. Dan besluiten de redders om Princess vrij te laten in een natuurreservaat waar ze terug met haar soortgenoten herenigd wordt.

Tot vreugde van de redders voelt Princess zich meteen kiplekker in haar nieuwe omgeving. Ze heeft er trouwens meteen twee geredde coyotevrienden bij. De drie genieten met volle teugen van de vrijheid die ze in het park hebben. Ze zijn onafscheidelijk, maar vooral: gezond, gelukkig en vrij.

Voor Princess is dit verhaal goed afgelopen, maar de dierenbeschermers van Gold Country Wildlife Rescue wijzen erop dat de mensen steeds meer de leefomgeving van wilde dieren inpalmen en ze hierdoor verdringen. Alleen zo is te verklaren waarom Princess midden in een woonwijk terechtkwam. Zeker is dat zowel Sharon als Princess deze dag niet snel zullen vergeten.

DEEL het verhaal van Princess met je vrienden!


Bron: Facebook/El Can Contento en Rolloid

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.