Deze vrouw laat ondoordacht haar pasgeboren baby alleen met een ‘vechthond’. Wat dan gebeurt, zou iedereen aan het denken moeten zetten

De meeste mensen denken bij het woord “pitbull” automatisch aan bloeddorstige vechthonden. Nooit ofte nimmer zou je een klein kind onbewaakt bij zo’n “moordmachine” mogen achterlaten. Maar dat is precies wat deze moeder deed. Ze liet haar baby Siegmund in de “handen” van zo’n hond.

pitbull1

Maar in werkelijkheid zijn deze “gevaarlijke beesten” zo mak als een lammetje. Het enige wat de tweejarige pitbull Akamara met de kleine Siegmund wilde doen, was hem oneindig veel knuffelen.

pitbull6

De eigenares van de hond en moeder van de kleine Siegmund houdt een pleidooi tegen de vooroordelen die over pitbulls bestaan:

pitbull7

“Toen Siegmund op 27 november 2014 geboren werd, maakte hij voor de eerste keer kennis met Akamara. Iedereen zei me dat ik de twee niet samen alleen mocht laten. Het zou gevaarlijk zijn voor de baby. Hij zou kunnen sterven, want Akamara was immers een vechthond. Dat maakte me droevig. Want dit gebeurde er echt: Akamara benaderde de kleine Siegmund en wilde hem alleen maar knuffelen.

https://www.instagram.com/p/3i0uCItT5_/

Niet veel mensen weten dat pitbulls geboren waakhonden zijn. Ze hebben een uitgesproken beschermingsinstinct, vooral tegenover kinderen. Daarom zijn ze zelfs niet altijd geschikt als waakhond. Ze zijn gewoon te lief.

pitbull3

Vechthonden zijn er al zo lang er mensen zijn. Vele mensen beschouwen hondengevechten nog altijd als een sport! En vooral pitbulls worden hiervoor gebruikt. Dat heeft te maken met hun sterke kaken. Maar dat maakt hen nog niet tot moordenaars.

pitbull4

Men kan elke hond agressief maken. Het klopt dat het dan vaak te laat is om hem nog te veranderen, want het trauma dat hij van mensen heeft opgelopen, blijft. Maar dat heeft niets te maken met pitbulls. Mensen die hun honden laten vechten, zullen ook chihuahua’s als vechthonden africhten. Akamara is echter het beste voorbeeld dat deze honden toch nog kunnen veranderen.

pitbull5

Toen ik hem in huis haalde, stond zijn hele lichaam onder de wonden en was extreem ondervoed. Daarbij kwam nog een pijnlijke oorontsteking en het trauma van de hondengevechten. Maar met veel geduld en liefde kon hij dat achter zich laten. Het is een stichtend voorbeeld van het feit dat we een onderscheid moeten maken tussen de honden en hun eigenaars! Want dit is niet hoe een moordenaar eruitziet.”

pitbull2

Deze foto’s maken duidelijk hoe zachtaardig zogenaamde “vechthonden” in werkelijkheid kunnen zijn.  Akamara heeft met zijn baasje geluk gehad dat hij zijn ware, lieve aard kon terugvinden. Met zo’n hond zou iedereen zijn baby alleen laten. Het is tijd dat de dierenmishandeling ophoudt en dat mensen begrijpen dat honden op zich zelden agressief zijn. Niet de honden maar de mensen zijn de schuldigen!

DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die een hart voor honden heeft!


Bron: Facebook / It’s A Pitbull World en Twitter / Ayemundo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.