Deze voormalige straathond is een blinde husky met een eigen geleidehond. Ze zijn onafscheidelijk

Een paartje honden stal de harten van dierenliefhebbers over de hele wereld.

In 2013 stootten medewerkers van het San Bernardino City Shelter op een blinde Husky, Isaac, die door de straten dwaalde en vergezeld werd door zijn beste vriendin Isabella. De chihuahua-terriër mix was dan wel misschien het kleintje van de twee, maar het was zij die het duo veilig hield. Zonder haar was Isaac erg timide en gedesoriënteerd. Als hij uit het zicht dreigde te verdwijnen, riep Isabella hem tot hij terug bij haar was. Isaac vertrouwde haar volledig.

“Het is echt opmerkelijk hoe ze voor hem zorgt en altijd wacht als hij een beetje achterop is geraakt”, zei een medewerker van een dierenkliniek. “Het is best grappig en zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gezien.”

Helaas kon het asiel hen niet lang houden. Ze moesten plaats vrijmaken voor andere dieren dus zouden beide dieren geëuthanaseerd worden. De medewerkers trachtten op het laatste moment nog een wonder te verwezenlijken door hun verhaal op Facebook te delen.

Zo kwam het duo onder de aandacht van een dierenwelzijnsorganisatie in Los Angeles.

“Er bestaat een soort werkrelatie tussen de twee. En ook heel veel liefde want de ene weet precies wat de andere nodig heeft. Het is een beetje als een oud stel dat al 60 jaar getrouwd is en ze weten gewoon wat de andere voelt.”

Het asiel overhandigde het duo aan de reddingsorganisatie maar ook zij hadden het niet gemakkelijk om een thuis te vinden. Niet alleen was Isaac blind, maar de twee zouden ook samen geadopteerd moeten worden.

Gelukkig waren er heel wat mensen die wilden helpen. Uiteindelijk kwam het duo toch in een liefdevol gezin terecht. “Na alles wat ik hier al heb meegemaakt, is dit het gelukkigste moment van mijn loopbaan”, zei een medewerker.

DEEL dit hartverwarmende bericht met je vrienden!


Bron: KTLA – Los Angeles en The Telegraph

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.