Deze vallen zijn zo gruwelijk, dat ze in meer dan 100 landen verboden zijn. In deze staat zijn ze na 30 jaar weer legaal

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat foto’s die door sommige lezers als schokkend ervaren kunnen worden.

In de Amerikaanse staat New Jersey is voor het eerst in 30 jaar weer een bijzonder gruwelijke vallensoort legaal: de wildklem.

Wildklemmen werden oorspronkelijk gebruikt om wasberen te vangen.

vallen4

De val klapt toe als het dier zijn poot erin steekt om lekkers te pakken te krijgen, meestal een marshmallow of andere zoetigheid die wasberen lekker vinden. Het pootje van het dier wordt helemaal verpletterd. Vaak moeten de wasberen eindeloos lang lijden voor de jager ze vindt en uiteindelijk doodt.

vallen1

De organisatie “New Jersey voor Wildklemmen” had een rechtszaak aangespannen tegen het verbod en gewonnen. Dierenbeschermers proberen de beslissing ongedaan te maken, zij het voorlopig zonder resultaat. En dat ondanks het feit dat de vallen in meer dan 100 landen verboden zijn. In andere landen waar dit soort praktijken niet verboden is, worden vallen gebruikt die minder pijnlijk zijn voor de dieren.

vallen2

 

Deze vallen zouden bovendien zo ontworpen moeten zijn dat gewone huisdieren zoals honden of katten er niet in zouden kunnen lopen. Om een idee te hebben hoe wreed deze vallen wel zijn, werd er een rode pen ingestoken.

Dierenrechtenactivisten zijn vastbesloten om deze vallen opnieuw te doen verbieden. We kunnen hen alvast helpen door dit bericht massaal te DELEN!


Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.