Deze uitgeputte kater wilde alleen maar wat eten, maar korte tijd later is hij voorgoed verminkt

Dit is kater Tommy. Hij zou net zoals andere katten lekker gezellig in een warme thuis kunnen liggen omgeven door mensen die van hem houden. Maar zoveel geluk had hij niet. Tommy was een zwerfkat die door de woestijn van California dwaalde en door iedereen ongewenst was. Op een dag leert hij het blind vertrouwen in mensen niet altijd goed is. Iemand gaf het hongerige dier wat te eten. Maar als hij dankbaar wilde beginnen eten, gebeurde het ondenkbare: een wrede, tot op heden onbekende persoon, sproeide zuur in zijn gezicht.

Tommy verloor zijn rechteroog en bleef met brandwonden in zijn gezicht achter. Met ondraaglijke pijnen belandt hij enkele dagen later op het terras van een dame die Tommy onmiddellijk naar de dierenarts bracht. Maar het geluk was ook hier niet aan zijn zijde: de dierenarts stuurde het duo, ondanks de zware verwondingen, gewoon terug naar huis met een beetje antibiotica. Bovendien raadde hij de vrouw aan om Tommy te laten inslapen omdat hij aan de kattenziekte zou lijden.

De vrouw liet zich echter niet afschrikken en contacteerde de dierenwelzijnsorganisatie “Milo Foundation”. Daar nam het verhaal een wending van 180 graden. De redders besloten zich over het katje te ontfermen dat ze “Sir Thomas Trueheart” noemden. Ze brachten hem naar een andere dierenarts waar hij een maand lang verbleef. Daar werd hij behandeld met antibiotica, pijnstillers en suikertherapie. Bovendien kreeg Tommy ook nog een huidtransplantatie.

Ook al was de behandeling soms pijnlijk, Tommy hield maar niet op met spinnen. Ondanks de dramatische gebeurtenissen in zijn leven, had hij nog steeds vertrouwen in mensen. Uiteindelijk kwam Tommy terecht bij een liefdevolle familie waar hij verder van het trauma herstelt.

Hoewel hij vreselijke ervaringen achter de rug heeft, leert Tommy ons de hoop nooit op te geven en van het leven te genieten.

DEEL deze wonderbaarlijke redding met je vrienden!


Bron: Facebook / Milo’s Sanctuary Inc

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.