Deze tie-rip-hond was een verschrikkelijke aanblik voor de artsen. Maar kijk eens wat er nu van hem geworden is

Niets is zo vreselijk als een hond die alleen maar pijn kent. Op zulke momenten ben ik de dierenartsen en de vrijwilligers, die zieke, verwaarloosde en misbruikte dieren helpen, zo dankbaar, terwijl anderen gewoon niets doen. De volgende foto’s zijn hard dus gevoelige lezers zijn bij deze gewaarschuwd.

Dit is precies wat er gebeurde met Caitlyn. Caitlyn is een Staffordshire Terriër van nauwelijks 15 maanden oud die op straat leefde. De omwonenden kennen Caitlyn en voederen haar regelmatig. De lieve hond is een graag geziene gast. Maar op 27 mei 2015 wordt ze plotseling in een betreurenswaardige toestand aangetroffen. Dierenbeulen hadden er niet beter op gevonden dan om haar snuit met duct tape in te wikkelen. Op die manier werd de bloedtoevoer in de snuit van de jonge en delicate hond volledig afgesneden.

plak1

2 dagen lang dwaalde de mishandelde, zwaar lijdende hond zo rond voor hij aangetroffen werd. Op dit ogenblik is zijn toestand erg onrustwekkend.

plak2

Omwonenden brengen de zwaar gekwetste hond naar de dierenkliniek. Een voorlopig onderzoek wijst uit: de bloedtoevoer naar haar tong is zodanig verzwakt dat de tong zwart begint te zien en dat het voorste deel van haar neus volledig is opgezwollen.

plak3

Haar toestand is kritiek en het geval wordt gezien als een zeer zware vorm van dierenmishandeling. Er wordt een beloning uitgereikt van 6.000 dollar voor elke tip die naar de daders kan leiden.

plak4

Caitlyn wordt ondertussen opgenomen en verzorgd door de Charleston Animal Society. Haar lippen en haar tong moeten met lasertherapie behandeld worden, zodat ze terug pijnloos zou kunnen eten en drinken.

plak5

Hoewel de toestand van Caitlyn nog altijd zeer ernstig is, reageert ze goed op de behandeling. Haar verwondingen genezen geleidelijk en delen van haar tong beginnen opnieuw aan te groeien.

plak6

De Charleston Animal Society schrijft hierover op Facebook: “Caitlyn herstelt langzamerhand van haar marteling, maar ze is nog altijd in het ziekenhuis. Ondertussen is van intraveneuze voeding en antibiotica overgeschakeld op normale voeding en kunnen we oraal medicijnen toedienen.”

plak7

Terwijl Caitlyn verder therapie ondergaat, heeft de politie de man die haar dit aandeed kunnen arresteren. Zijn borgsom wordt vastgesteld op 50.000 dollar en de kliniek van Caitlyn schrijft dat ze hopen dat “gerechtigheid geschiedt.” Caitlyn is ondertussen terug in staat om te bewegen en van de frisse buitenlucht te genieten.

plak8

Niettemin zijn haar verwondingen nog altijd aanzienlijk. De littekens op haar neus bewijzen nog steeds wat voor helse pijnen ze moest doorstaan.

plak9

Maar haar nieuwe hondenvrienden en artsen en verplegers zorgen liefdevol voor haar. Ze zal door een prachtige familie geadopteerd worden bij wie haar een gelukkige toekomst staat te wachten.

plak10

Het wonder geschiedde: Caitlyn herstelt helemaal. Haar verhaal verspreidde zich met de snelheid van het licht over het internet en Caitlyn is ondertussen uitgegroeid tot een kleine beroemdheid. Honderden mensen deden donaties om haar ziekenhuiskosten te dekken. De hoeveelheid ingezameld geld was zo groot dat het overschot kan gebruikt worden voor de verzorging van andere dakloze en mishandelde dieren.

plak11

plak12

Caitlyns missie is geslaagd! Kijk naar haar gezichtje hoe blij ze is! Als we weten waar ze vandaan komt, is haar herstel bijna nauwelijks te geloven. Hopelijk komt Caitlyn nu helemaal met de vier pootjes terug op de grond en kan ze eindelijk een gelukkig leven leiden.

DEEL dit ongelooflijke verhaal over een kleine hondenheldin met iedereen die je kent!


Bron: Storyclash

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.