Deze teddybeer heeft het leven van de pony gered. Maar als de verzorgers hem over het erf dragen, kan hij zich niet langer inhouden

Vriendschappen en troost kunnen op de meest ongebruikelijke plaatsen en tussen de meest ongewone duo’s ontstaan. Een prachtig voorbeeld daarvan is de pony Breeze, die zich wel een heel bijzondere vriend had uitgezocht. Het verhaal begint in het jaar 2013.

Vlak na de geboorte werd Breeze door zijn moeder verstoten, en daarom door de dierenbeschermers van het “Mare and Foal Sanctuary” in het Engelse Devon verzorgd en grootgebracht. Maar hoewel Breeze zich lichamelijk goed ontwikkelde, miste hij nog een vriend. Dan hebben de verzorgers een ongewoon idee:

Ze leggen de pluchen beer Buttons in de stal van Breeze. En kijk eens aan: het veulentje benadert hem eerst erg voorzichtig, maar uiteindelijk begint hij Buttons te knuffelen en met hem te spelen. Het is het begin van een wonderbaarlijke vriendschap.

De twee zijn onafscheidelijk. Buttons helpt de arme Pony om het gemis van zijn moeder te verwerken. Als Breeze een knuffeltje nodig heeft, is Buttons altijd in de buurt.

Na verloop van tijd ontwikkelt Breeze zich prachtig en groeit hij uit tot een wondermooie pony. Ondertussen troost Buttons ook andere “wezens”. Maar als de verzorgers Buttons op een dag door de weide dragen, wordt Breeze plotseling erg opgewonden: hij rent snel naar zijn speelkameraadje toe.

Opnieuw knuffelen ze samen. Hun vriendschap is nog steeds zo hecht als de eerste dag dat ze elkaar leerden kennen. Aan dit schattig duo kan gewoon niemand weerstand, dus gunnen de verzorgers deze twee een kleine reünie.

Dit is echt een prachtig stel. Dit toont nog maar eens aan dat vriendschap werkelijk geen grenzen kent.

DEEL dit schattige duo met je vrienden op Facebook!


Bron: Facebook / The Mare & Foal Sanctuary en The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.