Deze straathond was eenzaam en uitgemergeld. Maar uiteindelijk schoot er toch iemand ter hulp.

Niets is erger dan geweld tegen dieren. En wat nog erger is: zien dat dieren lijden maar daar niets aan doen. Dat is wat hond Kelsey in dit verhaal is overkomen.

Kelsey is een straathond uit het verre Bali. Een ernstige huiduitslag heeft ertoe geleid dat al haar haren uitgevallen zijn. Niemand weet wat voor ras ze is.

brug1

Als dierenbeschermers haar op straat vinden is ze vermagerd, zit vol met vlooien en ze kan niet eens weglopen. Ze reageert bijna niet meer als ze geaaid wordt maar kijkt gewoon met treurige blik om zich heen.

brug2

De dierenbeschermers pakten het kleine diertje meteen op en namen haar mee, want als ze op straat was gebleven zou ze sterven. Zelfs in de auto ziet ze er klein en verloren uit.

brug3

Bang wordt ze naar een dichtstbijzijnd dierenziekenhuis gebracht waar haar behandeling begint. Kelsey laat het allemaal over zich heen komen want in haar leven hiervoor heeft ze al geleerd wat pijn en angst is..

brug4

De kleine wordt gevoerd voordat de arts haar ziet. Maar ondanks de vriendelijkheid van haar redders vertrouwt Kelsey mensen niet, want tot nu toe heeft ze men hen geen goede ervaringen gehad.

brug5

Hoewel ze alleen een hoopje ellende is, zijn de dierenartsen verrast hoe rustig ze blijft.

brug6

Maar de behandeling slaat aan. Een week later kan Kelsey al voor de camera lachen. Haar vacht is nog niet terug gegroeid maar tenminste zijn haar wonden en ontstekingen beter geworden.

brug7

Ze heeft zelfs zo veel moed dat ze andere hondenvriendjes durft te begroeten. Een aantal dagen geleden was dit nog onmogelijk geweest.

brug8

Het hondje veranderd in een opmerkzaam en liefdevol dier. Vaak zit ze gewoon en kijkt voor zich uit. Waarschijnlijk denkt ze aan haar mooie toekomst.

brug9

Uiteindelijk begint ook haar vacht terug te groeien. Het heeft een mooie witten kleur en alleen op een paar plekjes zie je haar huidje nog.

brug10

Nadat ze weer volledig genezen is ziet ze er uit als een echte hond: de treurige blik en haar wantrouwen zijn verdwenen. Kelsey kan nu snel geadopteerd worden.

brug11

Ze is bijna niet meer te herkennen. Bijna niet te geloven dat ze een paar weken geleden ontstekingen over haar hele lichaam had en haar staart angstig liet hangen.

brug12

En dan is her ook nog een echt happy end want Kelsey werd geadopteerd. Deze foto werd naar de redders gestuurd. Ze lijkt een heel andere hond te zijn dan een paar weken terug.

brug13

Deze hond is door de liefde en toewijding van liefdevolle mensen nu bijna niet meer te herkennen. Deze beelden laten zien dat elke hond een tweede kans verdient en zich dan tot een echte schoonheid kan ontwikkelen. Nu leeft Kelsey gelukkig en tevreden in een liefdevol huis en heeft het verleden helemaal vergeten.

Laat iedereen zien hoe honden weer kunnen leren lachen en DEEL deze foto’s met iedereen die je kent.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.