Deze orka zat klem en huilde urenlang. Maar een groep vreemden redde zijn leven op de meest vreemde manier

Orka’s of de zogenaamde “killer whales” zijn al langer een bron voor legendes en mythes. Deze zeezoogdieren zijn de grootste onder de dolfijnenfamilie. De zwart en witte carnivoren zijn extreem intelligent en flexibel. Orka’s communiceren zelfs met elkaar om in groep te kunnen jagen.

orka

Dagelijks jagen orka’s op zeehonden, zeeleeuwen en vis. Ze doen wat ze moeten doen om aan hun maaltijd te geraken. Hoewel ze de dreigende naam “killerwalvissen” kregen, vormen ze voor mensen niet meteen een bedreiging. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij orka’s mensen beschermden tegen aanvallen van haaien. Maar onlangs raakte een orka voor de kust van Brits Columbia vast te zitten op een formatie rotsen. Gelukkig diende er zich een groep reddingswerkers aan die tot het uiterste zouden gaan om dit zeezoogdier te beschermen.

De vrouwelijke orka werd opgemerkt door een man die gewoon wist dat hij haar moest helpen. Hij belde een dierenbeschermingsorganisatie genaamd de Guardians. Daarnaast daagden ook enkele helpers van For Whales op die alles zouden doen om deze gestrande orka in leven te houden. Iedereen ter plaatse was een vrijwilliger. Toen ze aangetroffen werd, lag ze al uren op de rotsen. Toen de vrijwilligers arriveerden, bedekten ze de walvis met dekens en begonnen water over haar te gieten om haar tegen uitdroging te beschermen. Om nog efficiënter te werk te kunnen gaan, maakten ze een geïmproviseerde waterpomp. Zo konden ze de orka vochtig houden zonder telkens emmers water te moeten vullen.

De orka wist dat de redders haar zouden helpen. En terwijl de walvis huilden, braken hun harten. Deze reddingsoperatie is werkelijk een hartverscheurende operatie zoals we in de onderstaande video kunnen zien. Langzaam kwam de vloed opzetten. Maar het duurde te lang dus moesten ze de orka verder nat houden. Na acht lange uren op de rotsen kon het arme dier haar vrijheid opnieuw tegemoet zwemmen.

DEEL deze spectaculaire redding met je vrienden en familie op Facebook!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.