Deze moeder verloor haar kind omdat ze een fout maakte op Facebook. Houd je ogen open!

Het internet en zijn sociale netwerken kunnen zowel een vloek als een zegen zijn. Dat moest deze moeder op een pijnlijke manier ondervinden. Iedereen zou haar verhaal moeten kennen en er de juiste conclusies uit trekken. Het gaat allemaal om het welzijn van kinderen.

Stel dat je op Facebook zit en je krijgt een vriendschapsverzoek van een vreemde. Zoals ik zij, je kent hem of haar tenslotte helemaal niet. Maar de profielfoto ziet er goed uit en het spreekt je op een of andere manier toch aan. Dus aanvaard je het verzoek. Gewoon zomaar. Wat kan er mislopen … ?!?

de-facebook

Alles is zeer snel vergeten, want je hebt natuurlijk veel belangrijkere zaken te doen: je dochter (of zoon) gaat voor de eerste keer naar school. Je bent zo trots op je kind hoe zich helemaal zelf klaarmaakte voor haar grote dag en je plaatst de beste foto’s op Facebook. Eronder schrijf je zoiets als “Wat een dag! Ongelooflijk hoe groot mijn lieveling is geworden.” Dan tag je de foto zelfs met de naam van de school en upload je het op Facebook. Enkele klikken – en klaar. Maar de gevolgen zijn beangstigend.

verloor-1

Want wat er dan gebeurt is ondenkbaar: de vreemde die je een paar dagen geleden aan je vriendenlijst toevoegde, heeft de foto al lang bewaard, geüpload naar een online catalogus en naar honderden mannen in de wereld verzonden! Hij schrijft eronder:

“Jongbloed, Amerikaans meisje. Amper 6 jaar oud! Slechts 5.000 dollars!”

Je hebt er geen idee van dat dit gebeurt, want het speelt zich allemaal achter je rug af. Maar de horror begint pas echt als je je kind enkele weken later van de school wil ophalen – maar er is niemand! Je kijkt overal, met de tranen in de ogen vraag je iedereen: Heb je mijn kind gezien?

telefoontje

Wat er nu gebeurt met het kleintje is iets dat je wellicht niet zal willen weten. En dit alles zou niet gebeurd zijn als je deze ernstige vergissing niet gemaakt had. En zelfs als je geluk hebt en je kind wordt gespaard, blijft het walgelijke gevoel dat de foto van je kind in een catalogus voor pedofielen eindigt. Dus: STOP VREEMDEN TOE TE VOEGEN OP FACEBOOK! Het is beter om een vriend minder te hebben dan deze horror te moeten meemaken.

camera

We mogen deze boodschap nooit vergeten: wees waakzaam en bewaar altijd een gezonde dosis achterdocht wanneer je op het internet met vreemden te maken krijgt. Negeer vriendschapsverzoeken van vreemden! En nog belangrijker: geen foto’s van kinderen! Omdat ze vaak in de verkeerde handen vallen. Pedofielen zijn net op zoek naar zoveel openheid. In het echte leven toon je je privéleven toch ook niet aan iedereen? Hier kan je kijken hoe je je profiel moet beschermen tegen misbruik.

Deel deze belangrijke waarschuwing met je vrienden! Het kan een drama voorkomen!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.