Deze man wilden alleen maar in de zee baden. Maar als hij uit het water komt, schrikt hij zich rot!

De 65-jarige Ibrahim Fwal leidt een benijdenswaardig leventje in de Italiaanse stad Carrara. Maar iets ontbrak in zijn leven en daarom besloot hij om drie jaar geleden een hond te adopteren en daar is een onbeschrijflijk verhaal aan verbonden.

Ibrahim was altijd al een dierenliefhebber geweest en hij ging in verschillende asielen op zoek naar een gepaste metgezel. In een asiel in Carrara loopt hij een jonge Duitse herder tegen het lijf. De hond is amper enkele maanden oud, maar werd toch al achtergelaten. Het is liefde op het eerste gezicht.

hond1

Hij doopt de viervoeter Rocky en de twee zijn meteen de beste vrienden. Rocky is een ontzettend lieve hond die zijn baasje geen seconde uit het oog verliest. Ibrahim behandelt zijn hond als een zoon. Hij neemt hem overal mee naartoe, ook naar zee. Op een mooie dag zijn beiden weer aan het water. Het is warm en Ibrahim besluit om even te baden. Maar als hij terug uit het water komt, is Rocky verdwenen.

hond2

In paniek zoekt en roept hij om zijn begeleider. Maar nergens valt er een spoor te bekennen van Rocky, ook niet in de lokale asielen. Rocky is spoorloos verdwenen. Bij een laatste zoekpoging aan het strand verneemt Ibrahim dat Rocky door een groep vreemden werd meegelokt. Een fenomeen dat helaas wel vaker voorkomt. Het hart van Ibrahim is gebroken. Zijn ziel vindt geen rust. Rocky werd gestolen en zal niet meer terugkomen.

hond3

Drie jaar later is Rocky een volwassen hond geworden. Niemand weet wat hij al die tijd heeft meegemaakt. Maar wellicht kon hij de mensen die hem stalen ontvluchten of werd hij nog een keer genadeloos verstoten. Gelukkig wordt hij snel door een familie in Salerno geadopteerd. Maar Rocky heeft een rusteloze ziel en breekt steeds weer uit. Omdat zijn nieuwe familie bang is om hem te verliezen, draagt Rocky voortaan een halsband met het telefoonnummer van de familie in.

hond4

Volgende pagina

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.