Deze man krijgt gratis een puppy. Maar al snel ontdekt hij, dat er iets niet klopt

In Tuscon, Arizona (VS), begint een verhaal dat nauwelijks te geloven is: een jongeman ziet een bordje met het opschrift: “gratis puppy’s”. De man verheugt zich want hij had altijd al een hondje gewild. Vreugdevol neemt hij een jonge puppy mee en noemt het “Neo”.

Maar algauw merkt de eigenaar dat Neo anders is dan andere honden. Hoe zeer hij ook zijn best doet: Neo wil maar niet zindelijk worden en laat overal waar hij wil een hoopje achter. Bovendien is hij niet binnen te houden van zodra hij een hond uit de buurt opmerkt. Neo lijkt erg hard naar een roedel te verlangen. Hij oogst heel wat aandacht van de buurtbewoners en breekt voortdurend uit. Langzaam begint er bij de eigenaar een lichtje te branden.

Hij brengt Neo vervolgens naar Wolf Connection, waar men hem zegt: “Je weet dat dit geen hond is?” Want Neo is genetisch gezien een wolfshond met een hoog aandeel wolfshond. Een dier aan hem in huis proberen te houden, is bijna dierenmishandeling. Neo heeft soortgenoten en veel ruimte nodig. Dus laat de eigenaar hem met een zwaar hart achter in het opvangcentrum voor wolven.

Nu voelt Neo zich helemaal thuis en kan hij zijn “innerlijke wolf” helemaal laten gaan. Hier heeft hij echter ook nog altijd contact met mensen. Met de andere wolven valt vooral zijn hechte band met de wolvenleidster Maja op.

Gelukkig dat zijn voormalig baasje zag dat er iets aan de hand was met Neo. Bijna had hij zijn hele leven in een enge woning moeten doorbrengen. Maar op deze manier eindigt dit verhaal voor alle betrokkenen toch met een happy end. Het oude baasje van Neo komt hem echter nog vaak bezoeken, want wild dier of niet, ook hij mist zijn baasje nog soms.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden!


Bron: Bored Panda en Facebook / Voluntario Animal

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.