Deze koe is zo ontzettend bang, dat ze begint te huilen… totdat ze merkt waar ze naartoe wordt gebracht

Wanneer melkboerderijen gesloten worden, wordt het lot van de koeien die achterblijven vaak heel snel bezegeld. Bij gebrek aan overnemers, worden ze gewoon naar het slachthuis afgevoerd. Dat zou ook het geval zijn voor Emma, de melkkoe. De melkboerderij waar ze haar hele leven lang melk geproduceerd had, zou zijn deuren sluiten.

Emma is echter niet alleen, want ze deelt dit lot met duizenden andere melkkoeien. Koeien kunnen maar gemolken worden als ze bevallen zijn van een kalf of in verwachting zijn. Meteen na de geboorte worden de kalveren weggenomen en de melk is bestemd voor de voedingsindustrie. Onnodig te zeggen dat dit voor de koeien en de kalveren een traumatische ervaring is – en dit procedé herhaalt zich steeds weer opnieuw. Opnieuw wordt de koe zwanger gemaakt en dan begint het weer van voor af aan.

koe1

Gelukkig zijn er nog organisaties met medelevende mensen zoals de “Koe Redding Rhein-Berg Rusthuis voor Dieren.” Deze vereniging beschikt over een grote boerderij waren afgedankte dieren op een waardige manier van hun levenseinde kunnen genieten. Deze vereniging koopt afgedankte dieren zoals Emma op en geeft ze een nieuwe thuis op hun domein. Zo ook Emma. Maar dan gebeurt er plotseling iets hartverscheurend:

koe2

Als Emma in de voor haar vreemde oplegger geladen wordt, en niet weet wat er met haar zal gebeuren, begint ze van angst dikke tranen te huilen. Op het domein aangekomen, laten ze haar los in de weide bij de andere koeien. Ze heeft het grootste deel van haar leven in een veel te kleine stal gewoond en is nog wat onwennig als ze voor de eerste keer van haar vrijheid mag proeven.

koe3

De andere koeien, die eveneens van de slachting gered werden, benaderen Emma nieuwsgierig en geven haar een natte neus. Algauw is Emma ontspannen en begint ze stilaan van haar herwonnen vrijheid te genieten.

koe4

Als de andere koeien vrolijk in de weide beginnen te huppelen, doet ze ijverig mee. Koeien zijn immers net als paarden echte kuddedieren. Een leven in een veel te kleine stal is voor hen eigenlijk gewoon wreed en onnatuurlijk.

koe5

In de onderstaande video kan je het hele verhaal van Emma bekijken. Vergeet deze emotionele video ook zeker niet te DELEN met je vrienden op Facebook!

    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.