Deze kat wilde op de stoeprand uitrusten. Maar wat er toen gebeurde, kon niemand vermoeden

Tombili is wellicht de beroemdste kater van Turkije. Keer op keer maakte hij het zich gezellig langs de stoeprand voor een kleine pauze en ontspande zich heerlijk in het warme zonnetje.

Hij werd door iedereen in de straat geliefd, gevoederd, gestreeld en verwend. Op een dag werd hij in zijn typische houding gefotografeerd. Deze foto werd op het internet geplaatst en ging algauw de hele wereld rond.

Nası bi kedi bu yarabbim #bigboss #cat #street #emribenverdim #mafia

A photo posted by Yakup Yükseler (@ykpykseler) on

Nooit had iemand een kat in zo een menselijke houding gezien. En omdat Tombili ook nog eens een heel knappe kater was, werd hij wereldberoemd. Helaas overleed Tombili onlangs aan een korte ziekte na een lang leven. Er werden zelfs affiches gedrukt om hem te gedenken. Daarop stond: “Jij zal altijd in onze harten blijven voortleven. De mascotte van onze straat, onze geliefde Tombili, verloor zijn gevecht om het leven na een maand en sloot in augustus voor eeuwig de ogen.”

https://www.instagram.com/p/BI5lvEHgeU_/

Maar Tombili zou niet in de vergetelheid raken. Daarom werd een petitie in het leven geroepen om een standbeeld voor deze bijzondere kater op te richten. Op korte tijd werden er 17.000 handtekeningen verzameld en ondertussen heeft Tombili een standbeeld gekregen op zijn lievelingsplekje.

Dit standbeeld werd ondertussen een klein pelgrimsoord. Mens en dier komen langs om de beroemde kater te eren, die in het brons het symbool van “zijn” straat is geworden.

Ongelofelijk dat een kleine kater de harten van zoveel mensen kan beroeren. Dat hij in vrede mag rusten en nooit vergeten zal worden!

DEEL deze sympathieke kater met je vrienden!

Bron: Facebook/Anadalu Kedisi en Instagram/ykpykseler

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.