Deze kat is 123 centimeter lang en weegt 16 kilo. Ongelooflijk!

Maine Coons behoren tot de grootste kattenrassen ter wereld. Deze kat bijvoorbeeld, Stewie, heeft het een lente van kop tot staart van 123 cm tot in het Guinness Book of World Records geschopt. Deze katten kunnen bovendien tot wel 16 kilogram wegen!

De oorzaak waarom katten als Stewie zo groot worden en zo een dikke vacht hebben, weet men niet zeker. Er bestaan meerdere theorieën, maar een van de beroemdste is dat de dikke vacht hen hielp om in het koude Noorwegen te overleven, waar ze oorspronkelijk vandaan zouden komen.

Als je je niet meteen kunt voorstellen hoe groot deze katten precies zijn, moet je de onderstaande foto maar eens bekijken:

Maine Coon katten werden genoemd naar de gelijknamige Amerikaanse staat. Maar waarom men uitgerekend hier en in Noorwegen dergelijke katten kent, is een groot mysterie.

Deze kat is 123 cm lang …

Een theorie beweert dat de Vikingen, die Amerika lang voor Columbus ontdekten, deze katten vanuit Noorwegen naar Amerika meebrachten, en waarna ze zich op het Amerikaanse vasteland in Maine gevestigd hebben.

Volgens een andere theorie zou Koningin Marie-Antoinette ook enkele van deze katten in haar bezit gehad hebben. Zij werd echter in 1793 onthoofd en haar bezittingen, waaronder ook haar katten, werden aan de Verenigde Staten geschonken.

Hoewel deze Maine Coone katten gigantisch zijn, zijn het in de regel echt vriendelijke reuzen, zoals je op de foto’s zelf hebt kunnen zien. Als ook jij onder de indruk bent van deze reuzenkatten, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!


Bron: Reshareworthy

Reageer op dit bericht