Deze jongen speelt met een hele ‘rare’ vriend. Toen ik eenmaal door had wat het was… OMG!

Ze zeggen dat de hond “de beste vriend van de mensen” is, maar dat is een gevoel dat niet door alle dieren gedeeld wordt. Van apen tot paarden, zijn er heel wat dieren die meedingen naar die titel. En kunnen we hen iets verwijten? Wij mensen kunnen soms geweldig zijn (Men heeft mij verteld dat ik de beste aaitjes over het buikje van mijn hond geef).

manta

We hebben allemaal wel al enkele YouTube video’s gezien waarin de meest verschillende dieren de schattigste dingen doen met mensen. Maar onlangs dook er een video op die de mensheid met open mond deed toekijken … een kleine jongen heeft een bijzondere band met een pijlstaartrog! En niet zomaar een rog, maar een reusachtige pijlstaartrog die graag in een vissershaven vertoeft!

Het tafereel speelt zich elke dag af op de Canarische Eilanden in Vueltas, Valle Gran Rey. De lokale vissers gooien altijd wat van hun vangst terug in het water en dat trekt dan weer ander zeeleven aan. Een van die hongerige bezoekers is een gigantische pijlstaartrog die vriendjes maakte met een kleine jongen genaamd Joel. Als het voedertijd is, gaat Joel naar het water om zijn vriendjes te roepen.

Pijlstaartroggen zijn doorgaans niet agressief maar ze hebben hun naam verdiend aan het feit dat ze een giftige pijlstaart hebben die ze alleen gebruiken als ze zich bedreigd voelen. Deze kerels vertoeven graag in ondiep water, dus zorg ervoor dat je er niet op stapt. Je zou toch ook niet op je vrienden willen stappen, toch?

DEEL deze unieke vriendschap met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.