Deze hond ziet eruit als een kaalgeplukte kip. Maar wat weken later van hem terecht komt is prachtig

Het is echt vreselijk wat sommige mensen dieren aandoen. Vooral straathonden hebben zwaar te lijden onder de willekeur en brutaliteit van de mens. Ze worden geslagen, weggejaagd en krijgen letterlijk afval naar hun hoofd geslingerd. Dat lot moest ook een Bulgaarse straathond ondergaan. Het dier werd in erbarmelijke toestand aangetroffen door de organisatie “Rudozem Street Dogs Rescue” nadat ze een privéberichtje op Facebook hadden ontvangen over een zieke hond die op straat leefde.

hond1

Het stel Tony en Diane, de samen voor de organisatie werken, stapten onmiddellijk in hun auto om het dier op te sporen. Ze reden 70 km naar de stad om het dier te redden. Omdat ze niet meteen een aanspreekpunt hadden, duurde het even voor ze haar gevonden hadden. Maar toen Tony en Diane de hond dan toch zagen, wisten ze meteen dat ze hulp nodig had.

hond2

De hond was helemaal uitgemergeld en haarloos en haar rechter pootje was door een vroegere breuk scheef gegroeid. Haar leed en pijn moeten ondraaglijk geweest zijn. Ze scheen dichter bij de dood dan bij het leven. Maar als Tony naar haar toeging, gebeurde het ongelofelijke: de hond liet zich zowaar strelen. Ondanks de pijn die mensen haar aangedaan hadden, was ze nog steeds een zachtaardig wezen. Tony pakte haar op en bracht haar naar zijn auto. Diane gaf haar nieuwe pupil de naam Khalessi.

hond3

Thuis aangekomen was hun eerste zorg dat Khalessi de nacht zou overleven. De hond kreeg water en voedsel, waar ze zich dankbaar op stortte. Aansluitend kreeg ze een warm badje en viel op een dekentje in slaap. De volgende ochtend stond een bezoek aan de dierenarts op het programma. Daar werd vastgesteld dat Khalessi met parasieten geïnfecteerd was. Dat was ook de reden waarom haar vacht was uitgevallen. De arts behandelde haar met inentingen, antibiotica en rechtte haar been.

hond4

Het duurde enige tijd, maar naarmate het haar op haar hoofd terug begon te groeien, kwam er een prachtige hond tevoorschijn.

hond5

Ook haar pootje begon langzaam te genezen en dankzij het goede eten dat ze van Diane en Tony kreeg, kwam ze ook terug op gewicht. Maar het belangrijkste was dat Khalessi voor de eerste keer in haar leven echte liefde voelde. Ze voelde dat er nog mensen waren die het goed met haar meenden. Deze toewijding en genegenheid hebben haar leven gered.

hond6

Vandaag is Khalessi een gezonde en vrolijke hond. En met de eveneens geredde straathond Ragnar heeft ze een geweldige vriend gevonden.

hond7

Elke hond is een levend wezen dat bescherming en liefde verdient. Gelukkig zijn er nog mensen als Tony en Diane die voor een happy end als dit zorgen!

DEEL deze geweldige redding met je vrienden!


Bron: Facebook /RSDR Rudozem Street Dog Rescue

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.