Deze hond ziet er heel normaal uit, toch? Fout! Kijk nog eens goed naar zijn bek. Zo lief!

De gedachte alleen om naar de tandarts te moeten, is voor vele mensen al onaangenaam genoeg. Waar niet iedereen meteen aan denkt is dat niet alleen mensen naar de tandarts moeten.

Dit zijn de golden retriever en zijn baasje Molly Moore. Wesley is een energieke puppy die van knuffelen houdt en dollen met zijn speelgoedjes.

Op een dag merkt Molly dat Wesley, die anders zo levendig en vrolijk is, zich raar begint te gedragen. Hij is erg rustig en verliest gewicht. Dan kan hij zijn mond niet meer openen en houdt hij op met zijn geliefde speeltjes te spelen.

De tanden van Wesley groeien scheef en dat bezorgt hem vreselijke pijnen. Gelukkig kan het probleem van Wesley op een eerder ongewone manier opgelost worden. Dr. James Moore, de vader van Molly, is toevallig een tandarts voor dieren en hij maakt beugels voor honden. Op 19 februari kreeg Wesley zijn eerste beugel.

Bij mensen heeft een beugel veelal esthetische doeleinden. Maar in het geval van Wesley was dit echt noodzakelijk omwille van medische redenen. Anders dan bij mensen kon de beugel bij Wesley al na enkele weken verwijderd worden. Daarna begon hij weer vrolijk te kwispelen en te spelen – zonder pijn!

Hoewel deze techniek nog niet echt wijdverspreid is bij honden, zegt Dr. James Moore dat hij er jaarlijks zo’n viertal laat zetten. Wesley is wellicht de schattigste hond met een beugel ooit!

Bron: Metro UK

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.