Deze hond is compleet bezaaid met teken. Maar pas als ze zijn verwijderd wordt de volle omvang duidelijk

Helaas weten heel wat mensen gewoon niet hoe ze voor een huisdier moeten zorgen of is er niet voldoende geld voor medische verzorging. Het probleem is dat ze zich voortplanten, ziek worden of parasieten doorgeven. Gelukkig zijn er organisaties als CLAWS “Community Led Animal Welfare” die zich inzetten voor verwaarloosde dieren in de arme gebieden in Zuid-Afrika.

Het verhaal van Belle is uniek, maar het toont aan wat er kan gebeuren als een hond extreem verwaarloosd wordt. Ze vonden haar in een huis, compleet verwaarloosd door haar eigenaar. Toen ze haar zagen, konden ze hun ogen niet geloven: rond haar ogen en in haar oren zaten duizenden en duizenden teken.

De teken hadden al zoveel bloed gezogen dat ze aan bloedarmoede leed. Ze haastten de hond onmiddellijk naar een nabijgelegen dierenkliniek. Daar kreeg ze anti-parasitaire middelen toegediend in de hoop dat de teken zo zouden afsterven. Een operatie zou ze gelet op haar zwakke gestel wellicht niet overleven.

Het duurde een paar dagen voor Belle bevrijd was van alle teken. Ze kreeg verder nog antibiotica en vitaminen toegediend. Geleidelijk aan begon de toestand van Belle toch te verbeteren.

Hoewel het verhaal van Belle werd gedeeld door duizenden mensen, kregen ze slechts een verzoek om de hond te adopteren: namelijk een klein meisje! Ze was zo ontroerd door het verhaal van Belle dat ze haar ouders kon overtuigen om de hond mee naar huis te nemen. Op de foto zien we haar met haar nieuwe beste vriendin Belle.

Ondertussen werd er klacht neergelegd tegen de vorige eigenaar wegens dierenmishandeling en verregaande verwaarlozing. We hopen dat er een gepaste straf volgt en voor Belle wensen we een zorgeloze en liefdevolle toekomst.

DEEL deze geweldige redding met je vrienden!


Bron: Facebook / CLAW

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.