Deze hond bloedt aan zijn hals. Maar als ze zijn vacht opzij schuiven, ontdekken ze iets verschrikkelijks

Toen de foto’s van deze hond op het internet verschenen, was iedereen het erover eens: dit moet nep zijn. Er bestaat gewoon geen hond die er zo uitziet! Maar blijkt dat deze foto’s helemaal echt zijn en dat er een heel uniek verhaal achter schuilgaat.

De hond op deze foto heet Quasimodo en is afkomstig uit Kentucky in de VS. Quasi ziet er niet uit als andere honden: zijn lichaam is veel korter en hij heeft haast geen hals.

Vroeger dacht men dat deze hond zo’n ineen gedrukt lichaam had omdat hij in een veel te kleine kooi moest leven. Maar deze hond werd daadwerkelijk zo geboren.

Quasimodo werd op straat aangetroffen met een veel te strakke halsband. Het was zo diep in zijn vel gesneden dat zijn huid over de halsband was gegroeid. Omwille van zijn vreemde lichaamsbouw had men hem gewoon op straat gezet om te sterven.

Gelukkig werd hij snel opgemerkt door de organisatie Secondhand Hounds die zich meteen om hem ontfermden. Men schat hem ongeveer vier jaar oud en hij blijft een raszuivere Duitse herder te zijn.

Zijn uniek uitzicht heeft hij te danken aan een zeldzaam genetisch defect waardoor hij een korte ruggenwervel heeft. Wereldwijd zijn er slechts 14 honden als hem bekend – Quasi is dus echt heel bijzonder.

Maar het goede nieuws is, is dat Quasimodo ondanks zijn “misvorming” geen andere gezondheidsproblemen heeft en dus dezelfde levensverwachting als andere honden heeft.

Zijn enige probleem was dat hij terechtkwam in een gezin die blijkbaar niet goed geïnformeerd waren over zijn aandoening en hem daarom aan zijn lot overlieten. Waar zijn halsband in zijn vel sneed heeft hij nog altijd pijn.

Toen een 6 seconden durende video van hem op Facebook terechtkwam, werd het filmpje meteen 70.000 keer bekeken. Tientallen kandidaten dienden zich aan om Quasi te mogen adopteren.

Maar Quasi heeft nog een beetje tijd nodig: eerst moet zijn wonde helemaal genezen zijn. Voorlopig is hij in goede handen bij een liefdevol pleeggezin waar hij alle aandacht en liefde krijgt die hij verdient. We wensen hem alleszins het allerbeste toe!

DEEL deze bijzondere hond met je vrienden!

Bron: The Dodo

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.