Deze ezel doet niet zoals verwacht werd, toen ze hem uit het water hielpen. Integendeel! Zijn redders kunnen het niet geloven!

Toen de kusten van Schotland en Ierland vorig jaar getroffen werden door zware onweders bereikte het waterpeil alarmerende hoogtes. Gelukkig vielen er geen menselijke slachtoffers te betreuren. Helaas hadden enkele vierbenige vrienden minder geluk en konden ze het rampgebied niet tijdig ontvluchten. Dat was ook het geval voor de ezel Mike, de hoofdrolspeler in dit verhaal.

Mike zag de bui al hangen toen het water razendsnel begon te stijgen. De weide waar hij normaal graasde, was tot een vijver herschapen. Het was pas de volgende ochtend dat de eigenaar ontdekte dat het water letterlijk tot aan zijn lippen stond.

Omdat de eigenaar zelf niet de middelen had om het dier te redden, schakelde hij de mensen van Animal Heaven Animal Rescue in. Dit is een Ierse vereniging die zich inzet voor dieren in nood. Suzanne Gibbon, de directrice van de organisatie, plaatste een oproep op Facebook: “Code rood. Noodgeval. Ik heb hulp nodig. Een ezel zit vast in overstroomd gebied. Ik heb een boot nodig en mensen die kunnen helpen. Dringend!”

Het duurde niet lang of er kwam hulp dagen in de vorm van het lokale roeiteam. Met vereende krachten kon de ezel op het droge geholpen worden. En Mike kon niet gelukkiger zijn want hij kon maar niet ophouden met lachen!

Om een longontsteking te voorkomen werd Mike daarna nog enige tijd behandeld met antibiotica. Ondertussen is Mike omwille van zijn glimlach zo beroemd geworden dat hij al bezoek kreeg van televisieploegen!

De glimlach van Mike is aanstekelijk, niet?

DEEL deze prachtige redding met je vrienden!


    Bron: YouTube

    Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

    Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.