Deze cheetah baarde zojuist unieke tweelingwelpjes. Wat de dierentuinmedewerker ziet? Ongelooflijk!

Als je als kind een beetje zoals mij was, dan was je gewoon dol op de dierentuin. Weken op voorhand lag ik al van al die dieren te dromen. Olifanten, slangen en natuurlijk ook de grote katten. Dierentuinen worden vaak gezien als oorden van entertainment, maar achter de schermen werken voor ook wetenschappers die het gedrag van de dieren nauwgezet bestuderen om hun levens beter te maken. Omdat dierenrechten steeds belangrijker worden, wordt er tegenwoordig ook heel veel gedaan om de dieren het zo goed mogelijk naar hun zin te maken.

cheeta

We zijn al opgewonden als we nog maar een leeuw of een cheeta mogen zien, maar stel je eens voor dat ze ook nog eens aan het bevallen zijn? We zijn er zeker van dat je totaal versteld zult staan van de onderstaande beelden!

Deze opnames kwamen tot stand in de Metro Richmond Zoo. We zijn getuige hoe een cheeta moeder bevalt van haar schattige welpjes. Gelukkig konden de verzorgers dit wonderbaarlijke moment op camera vastleggen en via YouTube met ons delen.

Op 4:26 baart ze haar eerste welpje. Een uur later is het tweede welpje aan de beurt. Maar dat is nog maar het begin! De volgende uren zal Milani blijven bevallen van welpje na welpje tot er in totaal vijf schattige cheeta’s tevoorschijn zijn gekomen.

DEEL deze wonderbaarlijke video met elke dierenliefhebber die je kent!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.