Deze beer is na jarenlange martelingen eindelijk vrij. Maar hoe zijn buik eruit ziet schokt zijn redders!

Berengal is een zeer populaire substantie in de Chinese geneeskunde. In China bestaan er vele boerderijen waar beren gevangen worden gehouden, gewoon omwille van hun maaginhoud. Dat was ook het geval voor Caesar de beer wier leven een echte hel vol martelingen en ontberingen was.

beer1

Zijn beulen hadden hem in een kooi opgesloten en een metalen cilinder rond zijn buik gekneld. Hieraan was een katheter bevestigt om het berengal te kunnen aftappen en opvangen.

beer2

De beer stond ten dode opgeschreven … tot Pet Asia hem kwam redden!

De redders waren in diepe shock van de toestand waarin de arme beer zich bevond. Hij zat in een veel te kleine kooi, kon nauwelijks bewegen, om nog maar te zwijgen van het metalen harnas dat veel te strak om zijn lichaam zat.

beer3

“Dergelijke metalen cilinders zijn de wreedste martelingen die ik al heb gezien bij een dier” vertelde een van de redders.

beer4

Het mag eigenlijk een wonder heten dat de beer deze beproeving overleefde, maar sinds zijn redding in 2004 gaat het verbazingwekkend goed.

beer5

De organisatie laat weten: “De littekens zijn nu eindelijk verdwenen. Caesar is uitgegroeid tot een majestueuze beer met een gewicht van 271 kilogram. Hij is een en al schoonheid!”

beer6

Zijn favoriete activiteiten in het opvangcentrum bestaan nu uit zonnebaden, luieren en zwemmen. Maar hij houdt ook van holen graven …

beer7

En met het balletje spelen …

beer8

Voor Caesar is dit verhaal goed afgelopen. Maar we mogen niet vergeten dat er nog duizenden beren in dergelijke omstandigheden moeten leven. Dergelijke metalen cilinder rond het lijf van een beer aanbrengen, is een barbaarse praktijk waar paal en perk aan gesteld moet worden!

beer9

DEEL dit bericht om Animal Asia in deze strijd te steunen!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Als eerste op de hoogte? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.